Nationaldagen 2019

Nationaldagen 2019

Nationaldagen 2019

Vilken dag vi har haft! Nationaldagen 2019 går till historien som en av de varmaste på länge, i alla fall här i Stockholm. Strålande sol och över 30 grader. Jag klagar inte!!! Jag och familjen håller på traditionen att åka till Fjäderholmarna för lunch på Rökeriet. Att få njuta av denna härliga nationaldag med bästa sällskapet, supergod mat och dryck, service i världsklass och Stockholms bästa läge känns som en självklarhet.

Stockholms bästa läge!

Stockholms bästa läge!

Restaurangen har verkligen Stockholms bästa läge direkt vid vattnet. Man kan sitta ute på altanen länge, njuta av sommarvärmen, en god bit mat och dryck och se fåglar och båtar passera förbi. Vill man sitta inne går det också bra. Inomhusdelen har maritim utsmyckning och stora panoramafönster ut mot vattnet. Jättemysigt!

Skål för Sverige!

Skål för Sverige!

Skål för sommaren!

Skål för sommaren!

Min bordsherre för dagen!

Min bordsherre för dagen!

Vi började, som vanligt, med att skåla för Sverige med ett varsitt glas äkta champagne. Iskall skumpa, bland det bästa som finns!

Lättrimmad smörstekt Mälargösfilé

Lättrimmad smörstekt Mälargösfilé

Räksallad de luxe

Räksallad de luxe

Toast Skagen

Toast Skagen

Det varma vädret gjorde oss sugna på lite lättare mat till lunch. En köttbit och pommes lockade ingen. Jag och Mattias åt en varsin Lättrimmad smörstekt Mälargösfilé serveras med dillmusselsås samt fänkål och sparrissallad. Bland det godaste jag har ätit! Mycket läckert tillagat och jättefina smaker. Filippa åt en Räksallad serverad med räkor, romansallad, tomat, syrad rödlök, grön sparris, ägg samt syrad dillmajonnäs. Gustaf valde, precis som alltid, Toast Skagen gjord på handskalade räkor (MSC märkta) toppad med löjrom från Bottenviken.

Jordgubbar serverade med vaniljglass, maräng och hallonsås

Jordgubbar serverade med vaniljglass, maräng och hallonsås

Till efterrätt beställde vi in en varsin tallrik svensk sommar. Jordgubbar serverade med vaniljglass, maräng och hallonsås. Jättegott även om det var på tok för mycket maräng. Tycker att förra årets efterrätt med jordgubbar, glass och grädde var bättre!

Sakta vi gå genom stan!

Sakta vi gå genom stan!

Gus testade elscooter.

Gus testade elscooter.

Nu sätter jag här och längtar redan tillbaka till nästa besök på Rökeriet. Men en sak är säker, det kommer inte dröja till nästa år!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *