Födelsedagsfirande
Idag fyller mina svägerskor 31 år! Hipp hipp hurra för er! En av svägerskorna bor för närvarande hemma hos oss, så ikväll bjuder jag på tårta efter middagen. Jag har gjort i ordning en pinocchiotårta. Jag fyllde tårtan med banan, blåbär och hallon. Det ska bli riktigt gott och lyxigt så här på en måndag. Jag använde mig av laktosfritt smör och laktosfri grädde eftersom hon mår bättre av laktosfri kost. Får se om det blir någon smakskillnad.
Pinocchiotårta, 8 bitar
Sockerkaksdel:
75 g margarin eller smör
1 dl socker
1½ tsk bakpulver
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
2 msk mjölk
Marängdel:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Färsk frukt eller bär
Rör smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös. Rör i mjölet och till sist mjölken. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper på.
Se till att visparna är helt rena. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängen några minuter. Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan.
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret.
Vispa grädden till fyllningen och ta fram frukt eller bär. Dela tårtan på mitten. Flytta den ena bottnen till ett fat. Bred på grädden på botten och fördela frukt och bär. Lägg på den andra bottnen. Klart att äta eller förvara tårtan i kylskåp.
Senaste kommentarer