VIP Invigning på Kolmården

VIP-inbjudna till Kolmården 2015.

VIP-inbjudna till Kolmården 2015.

Idag, 1a maj, var vi VIP-inbjudna till Kolmårdens 50 års jubileum och invigningen av nya Bamses Värld. Vädret visade sig liksom förra året inte från sin bästa sida (småregnigt och runt 6-7 grader) men humöret var i alla fall på topp. Efter en snabb frukost satte vi oss i bilen, utrustade med varma kläder och regnjackor, och begav oss ner till Norrköping och Kolmården.

Världspremiär av Nya Bamses Värld.

Världspremiär av Nya Bamses Värld.

Bamse klippte bandet - nu är Bamses Nya Värld officiellt invigd!

Bamse klippte bandet – nu är Bamses Nya Värld officiellt invigd!

Dörrarna slogs upp redan 9:15 för de som ville, men höjdpunkten började klockan 10. Då klipptes bandet till Nya Bamses Värld. Bandet klipptes av Bamse himself. Lille Skutt, Skalman och Bamse hälsade oss sedan välkomna in.

Viktoria - Bamses gungande skepp.

Viktoria – Bamses gungande skepp.

Snurrande åktur på Viktoria!

Snurrande åktur på Viktoria!

Godiståget ville vi självklart ta en tur i!

Godiståget ville vi självklart ta en tur i!

Farmors hus uppe på Höga Berget.

Farmors hus uppe på Höga Berget.

Bamse-teatern.

Bamse-teatern.

Man kunde gå in och leka i Bamses hus.

Man kunde gå in och leka i Bamses hus.

Oj, vilket otroligt lyft Bamses Värld har fått. Otroligt snyggt och proffsigt gjort. Husen ser precis ut som i Bamsetidningarna och filmerna, framför allt farmors hus är riktigt coolt. De har byggt upp en teater där teaterföreställningar kommer att visas varje dag. Manus till teaterföreställningen har skrivits av komikern, skådespelaren och manusförfattaren Peter Magnusson. Det finns flera åkattraktioner, perfekt för både mindre och större barn. Det finns restauranger och lotterier. Helt klart ett riktigt guldkorn och ett lyft för parken!

Trots regnet höll sig samtliga djur framme och vi såg flera djur som man i vanliga fall inte ser skymten av. Många djur hade fått ungar och åh, vilka sötisar!

En obligatorisk färd med linbanan över safarivärlden.

En obligatorisk färd med linbanan över safarivärlden.

Filippa och Mattias spanar på en giraff.

Filippa och Mattias spanar på en giraff.

Lejonhannen smaskar på en stor, saftig köttbit.

Lejonhannen smaskar på en stor, saftig köttbit.

Safarivärlden med dess linbana är en riktigt höjdare (hahaha!). Att få sväva över de mäktiga djuren och samtidigt komma nära inpå dom är magiskt. Stora starka lejon som ryter när vi åkte över dom – fascinerande och skrämmande på samma gång. Långa giraffhalsar bara på någon meters avstånd, Björnar som går rakt under oss, etc.

Delfinerna - levererar som alltid!

Delfinerna – levererar som alltid!

Delfinföreställningen Life levererar som alltid. Vilka djur, vilken show!!!

Låtande och lekande schimpanser.

Låtande och lekande schimpanser.

Argsint gorilla.

Argsint gorilla.

Aphuset – också bland det bästa. Schimpanser som låter som sirener (vi fick det förklarat för oss att det är ledarhannen som gärna vill visa flocken vem det är som bestämmer genom att låta högt och banka på ståldörrarna), hoppar och leker. Gorillorna, stora och mäktiga. En av gorillorna verkade vara sur på oss som stod och tittade på dom och tog ett par gånger avstamp från sitt ”hägn”, hoppade rakt upp på oss och bankade på glasrutan. Barnen blev faktiskt riktigt rädda.

Bråk på savannen.

Bråk på savannen.

När vi var vid savannen var det bråk mellan noshörningar och något storleksmässigt mindre djur jag inte minns vilken sort det var. Personalen förklarade för oss att de inte blandat dessa arter tidigare och att de därför nu försökte visa sin styrka gentemot varandra. Vem ska bestämma på savannen?! Riktigt kul att se!

Elefanterna kan man titta på hur länge som helst.

Elefanterna kan man titta på hur länge som helst.

Stora, mäktiga tigrar i Tiger World.

Stora, mäktiga tigrar i Tiger World.

Vargarna som ser så snälla ut, men....

Vargarna som ser så snälla ut, men….

Sedan har vi elefanter, vargar och tigrar – stora, mäktiga djur man kan stå och titta på och fascineras av hur länge som helst. Om det inte hade regnat alltså! Men det var ju faktiskt uppehåll på förmiddagen och då kunde man njuta lite längre tid.

Barnen klappar en afrikansk tusenfoting.

Barnen klappar en afrikansk tusenfoting.

Sedan har vi såklart massa andra djur som snöleopard, jaak, sälar och inte minst rovfåglar. Rovfågelshowen, som är bland det bästa, började tyvärr kl 15 och då hade vi gett upp för dagen. Men Zoo-skolan gick vi in i innan vi begav oss och det var också kul. Framför allt eftersom en i personalen svarade på alla våra tusen frågor! Vilken service!

Som VIP bjöds vi på lunch och fika på VIP-området. Det var pulled pork i fahitasbröd med sallad och coleslaw. Cola life som dricka. Kanelbulle och/eller glass och te och kaffe till fika. Riktigt gott faktiskt!

Stort tack till Zap Events för en fantastiskt trevlig dag! Ser redan fram emot en inbjudan till invigningen av Berg- och dalbanan Wildfire* som beräknas stå färdig vid säsongstarten 2016!

* Djurparken Kolmården satsar 110 miljoner kronor på en berg- och dalbana i trä som ska bli Skandinaviens snabbaste och högsta. Berg- och dalbanan får namnet Wildfire och beräknas stå färdig till säsongen startar 2016. Träbanan byggs enligt Kolmården med ny teknik och är den första i sitt slag utanför USA.

FAKTA WILDFIRE

Topphastighet: 113 km/timme
Banans längd: 1 300 meter
Höjd: 57 meter
First drop: 49 meter med en lutning på 83 grader
Inversioner (du åker upp och ner): 3 stycken
Airtime (känslan av viktlöshet): 12 gånger
Åktid: 120 sekunder
Kapacitet per timme: 960 personer/timme
Sittplatser per tåg: 24 personer
Längdgräns: 120 cm
Investering: 110 miljoner SEK
Tillverkare: Rocky Mountain Construction (USA)

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Visst var det skoj! En riktigt bra dag! Kul å ses kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *