Frukost på Pom och Flora

Frukost på Pom och Flora
Frukost på Pom och Flora

Frukost på Pom och Flora. Jag har tänkt på det länge. Tänkt, velat, längtat men inte kommit tillskott. Har ingen bra förklaring till varför det inte blivit av. Första och enda gången jag besökt Pom och Flora var 2016 när Terese, Anna och Milla hade ett event på cafét på Södermalm. 2018 införskaffade jag mig kokboken paret bakom Pom och Flora skrivit, Frukost hela dagen.

Tantens gröt med hjortronsylt och skyr
Tantens gröt med hjortronsylt och skyr

Jag har under årens gång matats med bilder på Instagram med underbara frukosträtter och idel hyllningar! Äntligen, äntligen fick också jag njuta av en frukost på Pom och Flora. En frukost med bästa sällskapet, min man. Och vilken frukost, oh my! En pangfrukost utan dess like!

Grillad croissant med nutella och banan.
Grillad croissant med nutella och banan.

Pom och Flora har två caféer, ett på Södermalm och ett i Vasastan. Vi valde det i Vasastan. Vi kom strax före 8 en onsdagsmorgon. Det var en hel del folk men inte fullt. Vi fick ett mysigt bord mitt i lokalen. Jag som kollat på menyn i förväg och sett bilder på maten hade som förslag att vi skulle ta en varsin gröt eller bowl, en smörgås att dela på och en treat att dela på. Mattias som inte var lika påläst tyckte vi skulle ta en smörgås var.

Äggröra på toast.
Äggröra på toast.

Vi beställde in en varsin Tantens gröt, en toast med äggröra och picklad morot, ett rågbröd med fetaoströra och avokado, en grillad croissant med nutella och banan, kaffe och te. Vilken fest både för ögat och magen.

Låt oss börja med gröten. Mjuk och len gröt med tydliga inslag av grovmalen kardemumma, söt hjortronsylt, syrlig skyr och skummad mjölk. MAGISK! Det bästa av allt!

Rågbröd med fetaoströra och avokado,
Rågbröd med fetaoströra och avokado,

Krämig och smakrik äggröra serverad på en underbar fluffig toast. Jättegott. Den picklade moroten och koriandern (?) gick inte hem hos oss utan pillades bort.

Den grillade croissanten innehöll banan, Nutella och hasselnötter. Gott, men blev lite för mycket. Är inte heller så förtjust i varm banan. Nästa gång tar vi en naturell croissant, gärna lite lätt värmd. Det är mer i min linje!

Rågmackan orkade vi inte. Den tog vi i doggy bag och njöt av till kvällsfika. Brödet var helt fantastiskt, krämig fetaoströra, perfekt avokado och supergott med dukkah ovanpå. Riktigt, riktigt gott!

Ett fulldukat bord och då är inte rågbrödet ens med på bild.
Ett fulldukat bord och då är inte rågbrödet ens med på bild.

Generösa portioner. En gröt och en delad macka är en perfekt frukost. En delad treat på det sätter pricken över i! Dyrt, javisst (470 kr för vårt kalas) men så värt! Gröten kommer jag garanterat snart tillbaka och äter.

Ja, det här var verkligen en pangfrukost. Så gott och trevligt. Ett påpekande bara. Det är bordsservering. Min kanna te kom de ut med till bordet. Min man väntade och väntade på att bryggkaffet skulle komma men inget kom. När vi tillslut frågade visade sig att det får man ta själv. De hade glömt att informera om detta. Värt att lägga på minnet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *