Fruktvatten

Fruktvatten från Kiviks musteri.

Fruktvatten från Kiviks musteri.

Jag dricker (tyvärr?!) ganska mycket kolsyrad dricka. Det är Pepsi Max eller Cola Zero som är favoriterna. Jag dricker även gärna smaksatt, kolsyrat vatten. Vi har sedan länge en Sodastreamer hemma som vi använder till att göra både cola och smaksatt kolsyrat vatten. Sparar både pengar och miljö. Att jag föredrar max/light/zero beror mest på att jag tycker de smakar mycket godare än original. Att de har lågt eller inget kaloriinnehåll är en trevlig bonus. I och med att vi blir allt mer hälsomedvetna i samhället ökar efterfrågan på måltidsdrycker som dels ska smaka gott, dels ha ett lågt kaloriinnehåll. Nu har jag fått testa två nya fruktvatten från Kiviks Musteri som uppfyller båda dessa två önskemål (produktprov).

Grape Fröjd.

Grape Fröjd.

Citron Frisk.

Citron Frisk.

Det som lanseras är två helt nya fruktvatten – Citron Frisk och Grape Fröjd från Kiviks Musteri. Det är kolsyrat vatten smaksatt med fruktjuice. Karaktärerna på smakerna är vuxna, citron respektive grapefrukt. Båda perfekta som måltidsdrycker med lågt kaloriinnehåll (11 kcal/100 g). Produkterna lanseras initialt på utvalda restauranger och caféer och finns alltså inte att köpa i butik ännu.

Fruktvattnet är lätt kolsyrat och har en uppfriskande smak. Inte söt alls. Smakade helt okej. En lätt ton av citron respektive grape. Jag hade önskat lite tydligare, mer framträdande smak. Totalt sett ändå en trevlig dryck som släcker törsten bra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *