Perfekta mellanmålet – Färsk kokosnöt

Perfekt dryck för en sunny day!

Perfekt dryck för en sunny day!

På min lokala Ica Maxi kan man numera hitta färska kokosnötter bland frukt- och gröntdiskarna. De kostar ca 20-25 kr styck. Vilken lyx – jag älskar kokosnötter. Och barnen också för den delen. Vi gör först ett litet hål och dricker det goda vattnet. Sedan gör vi hålet större och gröper ut det goda kokosköttet. Mmmmmums!

Det goda, nyttiga kokosköttet!

Det goda, nyttiga kokosköttet!

Förutom att den färska kokosnöten är god är den dessutom nyttig. Kokosvatten kallas för naturens egna sportdryck eftersom den är fylld av naturliga elektrolyter. Den färska kokosnöten är helt naturlig utan tillsatta kemikalier och den innehåller ändå vitaminer, antioxidanter, mineraler och är rik på kalium. Vad gäller fruktköttet innehåller det mycket fiber (9%) och fett (33%) och fettet är av den sorten som gör gott för oss. Kokosnötens GI-värde är lågt. Halten protein är 3,3% men ligger högre än de flesta andra frukter.

Perfekt som mellanmål både för stor och liten alltså.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *