Provençalsk korvgryta med rouille

I förra veckan ryckte Lithells middagsakuten ut och räddade en stressig, illa planerad kväll för mig genom att leverera matvaror och recept till en snabblagad och barnvänlig middag. På menyn stod Provençalsk korvgryta med rouille. Jag glömde helt bort att visa er det färdiga resultatet.

Provençalsk korvgryta med rouille

Provençalsk korvgryta med rouille

Jag valde att inte tillsätta den kokta potatisen i grytan. Gustaf är nämligen inte så förtjust i potatis. Den serverades istället på sidan om. Till såsen, rouille, använde jag gräddfil och tog bara 0.5 g (1 paket) saffran. Korvgrytan var mild men ändå mycket smakrik. Stort plus för att den gick snabbt och enkelt att laga till. Såsen var en riktig höjdare. En ny favorit hos mig kan jag säga. Krämig, smakrik och god. Gustaf gillar inte saffran och skippade den helt. Filippa och Mattias tyckte saffranssmaken var för stark, trots att jag halverade mängden. Ja, ja. Desto mer rouille till mig!

Även om ni inte får matvarorna levererade till dörren kan jag verkligen rekommendera er att laga denna korvgryta. Perfekt kalla, stressiga vinterdagar som denna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *