Gästhamn Paradisviken

Gästhamn Paradisviken
Gästhamn Paradisviken

Gällnö, Norrgårdsön och nu vidare till Gästhamn Paradisviken vid Finnhamn, Position 5929 N 1850 E. Vi fortsätter alltså beta av favoriter. I gästhamnen finns (mot avgift) tillgång till landström och vatten. I närheten ligger en strandkiosk med café och uthyrning av SUP, kajaker, etc. På ön finns också vandrarhem, krog med takbar, lanthandel, stugby och tältplats. Bra vägar att promenera och springa på, avsevärt förbättrat utegym samt en nybyggd hinderbana för barn.

Idholmens gårdsbutik
Idholmens gårdsbutik
Grön shopping!
Grön shopping!

Jag missar aldrig möjligheten att besöka gårdsbutiken Idholmens gård. Här säljs ekologiska KRAV-grönsaker varje dag samt ägg från gårdens egna höns. Det finns även hemgjorda marmelader, sylter och oljor till försäljning. I år följde Gustaf med och självklart kom vi tillbaka till båten med kassen full av nyttigheter. Bra Corona-anpassat i gårdsbutiken där bara ett sällskap i taget släpptes in.

Populär trampolin, både bland barn och vuxna!
Populär trampolin, både bland barn och vuxna!
Vi har haft väldig tur med vädret ändå!
Vi har haft väldig tur med vädret ändå!

Vad gäller Corona-anpassning hade gästhamnen mer att önska. Endast tre dass, som i värmen luktade allt annat än gott, på ca 100 båtar. Dassen är dessutom i dåligt skick. Ingen möjlighet att tvätta händerna och ingen handsprit så långt ögat nådde. Inga duschmöjligheter. Trist – det drar ner betyget på en gästhamn och skärgårdsö som vi annars gillar skarpt!

Riktigt bra utegym.
Riktigt bra utegym.
Nybyggd äventyrsbana för barn.
Nybyggd äventyrsbana för barn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.