Vinterkul på sportlovet

Härligt istäcke på StorsjönSportlovsveckor råder i vårt avlånga land som många säkert känner till. Stockholmsområdet hade lov nu i veckan som var och nästa vecka är det dags för de norrländska barnen att ha lov. Jag tog ledigt under lovet och åkte själv med barnen upp till svärföräldrarna i vinterstaden Östersund medan Mattias stannade hemma och jobbade. Även om snömängden inte räckte till skidåkning fanns det ändå många vinteraktiviteter vi kunde roa oss med.

Filippa på isenGustaf på isenSkuggan av migStorsjön var istäckt vilket inbjöd till vinterlekar på isen. Vid sjödelen nedanför svärföräldrarna spenderade jag och barnen många timmar med lek på isen.

Birger gjord av snöEn uppbyggd snöborgSkridskoåkning på Storjön, både vanliga och långfärdsHär börjar äventyretFikapaus i värmenVi tog oss också in till centrala stan. Mitt inne i stadskärnan ligger Badhusparken som vintertid förvandlas till Vinterparken. Där träffas massor av Östersundare och andra besökare och njuter av skridskoåkning, slädåkning, snöborgar, isskulpturer, fika, korvgrillning och massor av andra trevliga aktiviteter.

Gustaf grillar korvHungriga barnNär är lunchen klar egentligen?!En brännskadad och en som har ramlatVädret inbjöd även till utelunch på svärföräldrarnas tomt. Vi grillade korv över öppen eld och åt korv med bröd och drack varm choklad till lunch en dag. Riktigt härligt! Lunchen slutade dock med att Gustaf brände fingrarna på de glödheta grillspetten och Filippa ramlade på en isfläck och gjorde illa sig. Men jaja, det är sånt som händer när man har barn.

Har du några tips på roliga vinteraktiviteter?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Vi hade tänkt åka t fjällen över helgen, men orkade inte eftersom jag är borta så mkt ändå! Så vi semestrade i stan istället med hotell, isbaren, bio & stadsmusset. Jätte kul å uppskattar av O.

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *