Gör ett klimatsmart val

Jag och min man har två bilar. En större bil, VW Passat, och en mindre bil, Audi A3. Passaten drivs på diesel och Audin på bensin. Mattias åker med Audin varje dag till och från jobbet. Själv tar jag Passaten till infartsparkeringen varje dag för att jag snabbt och enkelt ska kunna hämta barnen från skolan på vägen hem från jobbet. Sedan blir det mycket hämtningar och lämningar av barnen hos kompisar och på diverse fritidsaktiviteter. Bilen är också ovärderlig när jag ska åka och storhandla. Eftersom vi är beroende av våra bilar måste vi vid ändå försöka göra ett klimatsmart val, för vår skull men framför allt för våra framtida generationer.

15 mil av kärlek

15 mil av kärlek

Många, som jag och min man, är beroende av sin bil av olika anledningar. Därför är det viktigt att det sker en utveckling av de drivmedel som erbjuds. Bensinföretaget Preem har de senaste åren satsat mycket resurser på att utveckla sina drivmedel så att man med bensin- eller dieselbil ska kunna göra ett mer klimatsmart val. De erbjuder Preem Evolution drivmedel, dvs Preem Evolution Diesel med upp till 50% förnybar andel och Preem Evolution Bensin med 10% förnybart jämfört med all annan bensin som innehåller 5%. De är först i Sverige med att erbjuda detta. Den förnybara råvaran i Preem Evolution drivmedel är en restprodukt från skogsindustrin tallolja. Med förnybar råvara menar man råvara som inte bidrar till ökade fossila koldioxidutsläpp. Preem Evolution drivmedel är tillverkad i Sverige.

Preem Evolution fungerar precis som vanliga drivmedel och följer den internationella standarden för drivmedel. Det är också samma pris. Man släpper bara ut mindre koldioxid när man kör. Att tanka Preem Evolution är ett enkelt sätt att vara mer klimatsmart när man kör bil. Lätt val eller hur?!

Detta är ett sponsrat inlägg.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *