Gröna sommarfina fötter

Gröna sommarfina fötter!

Gröna sommarfina fötter!

Visst är det härligt med sommar, sol och värme?! Man kan gå med tunna linnen och toppar, barbent i klänning, kjol och shorts och ha snygga sandaler på fötterna. Eller springa barfota över en äng full med blommor eller en kritvit sandstrand! Sommaren är helt enkelt den årstid då fötterna släpps fria. Det är först då vi lägger ner tid, energi och pengar på den kroppsdel som ju faktiskt bär oss genom livet. Likväl som jag i högre grad har börjat tänka på vad jag äter tänker jag även på vilka produkter jag använder till min hud. I år satsar jag på gröna sommarfina fötter.

Välbehövliga produkter från Urtekram

Välbehövliga produkter från Urtekram

Jag har införskaffat mig välbehövliga produkter från Urtekram bestående av en aloe vera fotkräm, en burk med lyxigt, väldoftande shea smör och en fotfil i trä. Allt ekologiskt och giftfritt! Jag ska ge mina vänner den omsorg de så väl behöver efter att ha gått instängda i varma strumpor och skor i typ 8 månader. Urtekram Fotkräm Aloe Vera luktar gott av rosmarin och menthol, går snabbt in i huden och efterlämnar en riktigt skön och mjuk känsla. Urtekram Body Balm Shea Butter är närmast beroende framkallande. Den har en fräsch doft av lavender och är perfekt för att lindra torr och känslig hud. Den fungerar inte bara på fötterna utan på hela kroppen, ansiktet, läpparna, naglarna och till och med i håret!

För att förbereda mina fötter på en lång och härlig barfotasäsong har jag några gröna knep.

  • Rengöring – För att slippa bakterier och dålig lukt i värmen ta ett skönt fotbad. Det går bra med vanlig såpa eller ekologisk tvål. Torka ordentligt mellan tårna efteråt för att undvika fotsvamp.
  • Insmörjning – Ge huden en fuktkick med en ekologisk fotkräm. Massera in krämen för att få fart på blodcirkulationen.
  • Inpackning – För extra fuktboost gör då och då en inpackning för att förebygga torra fötter och självsprickor. Ta tex ett ekologiskt sheasmör, trä över ett par bomullsstrumpor och låt verka över natten. Det ger riktigt mjuka och sköna sommarfötter.
  • Fila fötterna – Använd en sandpappersfil för att ta bort förhårdnader och få släta fina fötter.
  • Badskor – Undvik fotvårtor genom att bära badskor vid poolen och andra offentliga utrymmen.

Självklart avslutar jag med att måla mina tånaglar i någon vacker färg. Det ger liksom pricken över i!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *