Hej vi har mens

Hej vi har mens. Kvinnor i fertil ålder har mens. Typ en gång i månaden. Mensens färg är röd, inte blå som i reklamen. Det här är fakta som de flesta av oss så väl känner till, kvinnor som män. Ändå har mensen länge varit tabubelagt i vårt samhälle. Mens är helt enkelt något man inte ska prata högt om. På senare tid har mensen dock börjat uppmärksammas, tex genom Clara Henrys vlogg/blogg/youtube-kanal/bok/sommarprat men den uppmärksammas även i seriealbum, TV och radio.

Hej vi har mens

Hej vi har mens

Som ett led i at öppna upp fler och större samtal kring mens har Apoteksgruppen startat projektet ”Hej! Vi har mens.” tillsammans med svenska FN-förbundet till förmån för projekt Flicka. De har tagit fram en tampongask som går att köpa på apoteken runt om i landet till en kostnad av 20 kr där hälften går oavkortat till projekt Flicka. Köp ett paket du också!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *