Back to life, back to reality

Idag är det första arbetsdagen för många. Så ock för oss. Barnen måste gå på en av de få skolor där lärarna INTE har studiedag idag (de har istället i februari) så även de fick en kickstart en tisdag som denna.

Middagen är serverad första dagen efter jullovet

Vardag innebär en övergång till den klassiska vardagskvällsmaten. Först ut i kväll blev min klassiska ugnsbakade laxfilé toppad med hemodlad bladpersilja. Till detta serverades ugnsbakade rotfrukter bestående av sötpotatis, morötter och rotselleri. Guacamole, gräddfil och thaichili-sås till detta och självklart färska grönsaker och idag även hackad spenat. God och nyttig start på vardagen och det nya året.

Underbar ugnsbakad lax, ugnsbakade rotfrukter, spenat och färska grönsaker

Det som var lite speciellt med kvällens middag var rotsellerin. Den valde jag att ugnsbaka i min Crock-Pot Slow Cooker. Jag la ner en skalad halv rotselleri i pottan, tog ner salt och peppar och körde på låg temperatur i 5 timmar. Oj, vad gott det blev. Vilka smaker som kom fram. Underbart!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *