Kanske inte som ni trodde

Ni som följer min blogg dagligen vet att jag just nu testar mig fram mellan olika färdiga matkassar. I princip har vi gett stora tummen upp till samtliga rätter vi provat hittills, men självklart har smaken varit som baken inom familjen. Alla kan inte tycka om allt. Det viktiga är att man smakar och prövar.

Hemgjorda hamburgare

Kanske trodde ni att vi skulle välja en matkasse-rätt till fredagsmiddag men nepp, så blev det inte! Hamburgare blev önskat och hamburgare fick det bli! Vi tycker det är den perfekta fredagsmaten. Gott och ganska lätt att fixa till! Som vanligt blev det våra hemgjorda amerikanska hamburgare med hemgjord dressing, guacamole, sallad, rödlök, tomat, gurka, ost, paprika, senap och ketchup. Vi vuxna fick två var och barnen fick en var. GÖTT!

Persikor med toscatäcke och glass

Till efterrätt gjorde jag persikor med toscatäcke och glass till det. Helt okej, även om jag lyckades bränna täcket lite. Lite för sött för Mattias smak. Det var första, men antagligen sista, gången jag gjorde detta. Finns roligare och godare desserter!

Amerikansk hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)

Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Hamburgerdressing

1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *