Handla mat på nätet

Jag har skrivit det förut (och får absolut inget för att jag skriver om det), jag gillar Groupon. Visst, de erbjuder mycket som jag inte är ett dugg intresserad av som olika skönhetsbehandlingar och onödiga prylar men jag har faktiskt gjort en hel del deals som jag varit mycket nöjd med. Jag har bland annat köpt en minisemester i Åre på Holiday Club, en slottsweekend på Garpenbergs Herrgård, presentkort hos Lekmer, presentkort på Crocs, olika bruncher, middagar och glassar. Visst, trots bra deal kanske jag är den som förlorar då jag egentligen inte skulle köpt upplevelsen/produkten, men vissa deals skulle jag ändå betalt fullt pris på annars och då ser jag mig själv som den som gick ut som vinnare i dealen.

Nu senast köpte jag en värdekod hos Mathem via Groupon. Jag betalade 150 kronor och fick handla mat för 400 kronor. Sedan tillkom visserligen frakt och expeditionsavgift, men frakten fick jag gratis då jag gillade dom på FB och expeditionsavgiften ”handlade jag upp” då de bjuder på expeditionsavgiften om man handlar för över 500 kronor.

I tisdags kväll genomförde jag min beställning. Jag hade inte gjort ordning någon inköpslista och visste inte vad jag skulle handla hem. Vi hade redan nästan full frys och kyl hemma, men dealen gick ut sista december så jag ville passa på. Vilken djungel det var att handla när man inte hade någon plan. Det fanns så många olika produkter, varianter och sidor att titta på. Jag blev helt matt och tappade nästan lusten. Priserna var generellt sett mycket högre än i de affärer jag vanligtvis handlar. Jag kom därför till slutsatsen att handla på nätet inte passar mig. Jag föredrar att gå runt i en riktig affär och klämma och känna och spontanhandla, dessutom till bättre priser.

Till slut fick jag ihop varor för 500 kr. Leveransen kunde ske redan nästa dag. Smidigt!

Igår på dagen ringde de från Mathem. Några av de varor jag valt fanns inte. Då fick jag välja ersättningsvaror. Var de dyrare bjöd de på mellanskillnaden, valde jag billigare fick jag mina pengar tillbaka. Vilken service!

På kvällen plingade det på dörren. Jag fick mina varor och var supernöjd! Med pengarna jag betalade på Groupon, 150 kr, och de 100 kr jag handlade för istället för att betala samma summa för expeditionsavgiften, fick jag totalt betala 250 kr för matvaror på Mathem värda 500 kr. Bra deal alltså!

Att jag dessutom på köpet fick en ny värdecheck på 400 kr att handla för på Mathem gjorde inte saken sämre. Nu kan jag handla en gång till och denna gång kommer jag betala 100 kr för matvaror på Mathem värda 500 kr. Ännu bättre upp!

Slutsats
Jag kommer fortsätta ta bra deals när jag stöter på sådana.
Jag kommer bara handla matvaror på nätet när jag får riktigt bra erbjudanden. Handla på nätet är trots allt inte min grej. – jag vill känna och klämma.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *