Bubbies

Bubbies - glassen från Hawaii

Har ni hört talas om Bubbies? Det hade inte jag förens i veckan då jag stötte på det för första gången. Bubbies är tydligen en riktig snackis i sociala medier. Hur har jag kunnat missa det?!

En kartong glass kommer lastad

Vad är då Bubbies? Jo, det är en gräddglass av högsta kvalitet omgiven av sötad och smaksatt rispasta, kallad mochi. Mochi är en sötad rispasta, typ sticky rice. Det är en välkänd ingrediens i det Japanska köket. Glassen tillverkas på Hawaii och kommer i flera smaker. Själv testade jag passionsfrukt och grönt te. Bubbies är ett välkänt varumärke i stora delar av USA och serveras bland annat på trendiga restauranger i Las Vegas och har tydligen uppmärksammats av ingen mindre än Oprah Winfrey. I Sverige finns glassen just nu bara på ett antal utvalda, trendiga caféer och restauranger i Göteborgsområdet men förhoppningsvis sprider den sig över landet så alla får ta del av denna nyhet.

Bubbies i smaken passionsfrukt

Jag testade som sagt Bubbies när jag var på konferens i veckan. Jag testade smakerna passionsfrukt samt grönt te. Mochin som var runt glassen hade en lite mjuk och seg konsistens som smakade jättegott och själva glassen, kärnan, var krämig och helt ljuvlig. Passionsfrukt var något godare än grönt te, men smaken är som baken. Jag är övertygad om att Bubbies kommer göra succé här i Sverige. Jag längtar redan tills jag får äta den nästa gång!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.