Har jag talang?

Idag har jag och Filippa testat på att baka våra egna cupcakes med hjälp av Kungsörnen Cupcakes Chocolate Dream i samarbete med Spot and Tell. Vi hade riktigt kul. Att göra egna cupcakes är en trevlig familjeaktivitet där alla får visa sina kreativa sidor.

Vi valde chokladsmak eftersom det är en smak som de flesta tycker om.

Instruktionerna som fanns på paketet hur man skulle gå till väga att baka var tydliga och lätta att förstå. Det som medföljde i förpackningen var två olika påsar med pulvermix (en för muffinsen och en för frostingen), formar samt strössel.

Till muffinsmeten var det bara att tillsätta vatten och röra ihop. Jag la formarna i en muffinsplåt för bättre stabilitet. Sedan skjuts in i ugnen i ca 17 minuter.

Sedan var det dags att röra ihop frostingen. Jag tillsatte smör och vatten men fick tillsätta lite mer vatten än vad som angavs på paketet för att få ihop frostingsmeten. Sedan spritsade jag ut frostingen. Det fungerade utmärkt och gick mycket smidigt.

Till dekoration använde vi förutom det medföljande strösslet även godisbjörnar, M&M-godis, hackad Daim och olika nötter. Sedan var det bara att dekorera. Jag tycker att vi lyckades riktigt bra och fick ihop tio jättefina cupcakes.

Hur smakade då våra cupcakes? Jo, de var mycket goda. Själva muffinsen smakade som muffins gjord på pulvermix brukar smaka, dvs lite konstgjort men helt okej. Frostingen var god och alla fina dekorationer var pricken över i och det godaste på hela cupcaken.

Tycker du att du gör Sveriges trendigast cupcakes? Gå in på Kungsörnen på Facebook och tävla!

Sammanfattningsvis tyckte jag att Kungsörnen Cupcake Chocolate Dream var en bra produkt som jag kan rekommendera andra att köpa. Trevlig familjeaktivitet och helt okej smak. Men ska jag göra cupcakes fler gånger gör jag nog allt själv från grunden. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i mixers.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Birgit skriver:

    Hej! Vet inte hur jag hittade hit, antar att det var när jag letade recept =) Vilken trevlig blogg du har – så hit kommer jag tillbaka! (måste nog testa receptet på indisk kyckling) Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *