Benella Regnbåge
Idag hade jag förmånen att bli inbjuden på smyglanseringen av Benella Regnbåge. Vi fick veta en hel del intressant om denna fantastiska fisk. Benella regnbåge odlas i Ösersjön, närmare bestämt i Finland. Odlarna har stort fokus på kvalitet och miljö och verkar för ett hållbart och friskt Östersjön. Det som är speciellt är att Benellas fisk gör gott både för oss och Östersjön. Genom det innovativa utfodringssättet säkras fiskens hälsosamma fettsyror och bidrar till att bespara världshavens fiskbestånd och minska kväve- och fosforbelastningen i Östersjön. Fiskfodret som används har gjort att Benella regnbåge grönlistats av WWF Sverige.
Först ut att erbjuda Benellafisken är bland andra Ichi, Sushi Sho och Soyokaze samt fiskdisken på Urban Deli. Likaså Hawaii Poké.
Under presentationen bjöds vi på två fantastiskt goda smårätter baserat på Benella regnbåge. Självklart med matchande dryck. Rätterna stod Daniel Lakatosz för. Daniel är känd från Sveriges mästerkock 2016 där han tog hem en andra plats. Med oss hem fick vi också en låda med pinfärsk laxsushi som en av restaurang Berns asiatiska sushikockar fixade i ordning.
De två rätterna som serverades var Benella Regnsbågstartar med jordärtskockspuré och friterat rispapperchips samt Wontontacos med confiterad regnbåge, avokadokräm, och picklad gurka & chili. Jag älskar lax men det här var något utöver det vanliga!
Den här laxen var verkligen något utöver det vanliga. Den vi fick smaka på fiskades bara för ett par dagar sedan och det kändes på både smak och konsistens. Smakrik, mjäll och liksom smälte i munnen. Galet gott! Helt i klass med Salma-lax som är en stor favorit. Nu blir det till att hoppas att Benellafisken slår igenom så att vi framöver även hittar den i mer lättillgängliga butiker.
Senaste kommentarer