Benella Regnbåge

Event med Benella regnbåge

Event med Benella regnbåge

Välkomstdryck!

Välkomstdryck!

Idag hade jag förmånen att bli inbjuden på smyglanseringen av Benella Regnbåge. Vi fick veta en hel del intressant om denna fantastiska fisk. Benella regnbåge odlas i Ösersjön, närmare bestämt i Finland. Odlarna har stort fokus på kvalitet och miljö och verkar för ett hållbart och friskt Östersjön. Det som är speciellt är att Benellas fisk gör gott både för oss och Östersjön. Genom det innovativa utfodringssättet säkras fiskens hälsosamma fettsyror och bidrar till att bespara världshavens fiskbestånd och minska kväve- och fosforbelastningen i Östersjön. Fiskfodret som används har gjort att Benella regnbåge grönlistats av WWF Sverige.

Daniel Lakatosz, tvåa i Sveriges mästerkock 2016

Daniel Lakatosz, tvåa i Sveriges mästerkock 2016

Mästerkocken in action.

Mästerkocken in action.

Först ut att erbjuda Benellafisken är bland andra Ichi, Sushi Sho och Soyokaze samt fiskdisken på Urban Deli. Likaså Hawaii Poké.

Sushikock från Berns asiatiska

Sushikock från Berns asiatiska

Lådor vi fick ta med hem

Lådor vi fick ta med hem

Under presentationen bjöds vi på två fantastiskt goda smårätter baserat på Benella regnbåge. Självklart med matchande dryck. Rätterna stod Daniel Lakatosz för. Daniel är känd från Sveriges mästerkock 2016 där han tog hem en andra plats. Med oss hem fick vi också en låda med pinfärsk laxsushi som en av restaurang Berns asiatiska sushikockar fixade i ordning.

Pinfärsk fisk!

Pinfärsk fisk!

Benella Regnsbågstartar med jordärtskockspuré och friterat rispapperchips

Benella Regnsbågstartar med jordärtskockspuré och friterat rispapperchips

Matchande vin

Matchande vin

De två rätterna som serverades var Benella Regnsbågstartar med jordärtskockspuré och friterat rispapperchips samt Wontontacos med confiterad regnbåge, avokadokräm, och picklad gurka & chili. Jag älskar lax men det här var något utöver det vanliga!

Wontontacos med confiterad regnbåge, avokadokräm, och picklad gurka & chili

Wontontacos med confiterad regnbåge, avokadokräm, och picklad gurka & chili

Vackert och magiskt gott!

Vackert och magiskt gott!

Den här laxen var verkligen något utöver det vanliga. Den vi fick smaka på fiskades bara för ett par dagar sedan och det kändes på både smak och konsistens. Smakrik, mjäll och liksom smälte i munnen. Galet gott! Helt i klass med Salma-lax som är en stor favorit. Nu blir det till att hoppas att Benellafisken slår igenom så att vi framöver även hittar den i mer lättillgängliga butiker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *