God och bra start

20130829-082047.jpg

Frukosten är det viktigaste målet på hela dagen. Här läggs grunden för hur dagen kommer att se ut energi och näringsmässigt. Man bör få i sig 25% av dagens energiintag genom frukosten. Själv äter jag frukost väldigt tidigt på morgonen. Då rekommenderas att man även äter mellanmål mellan frukost och lunch så att man inte hinner bli för hungrig till lunchen så det gör jag. Jag älskar frukostmat och skulle aldrig få för mig att hoppa över detta!

Idag kompletterade jag min grötfrukost med god, och faktiskt nyttig, frukost från McDonald’s. De har verkligen förbättrat och utökat sitt frukostsortiment så nu finns det massor av gott att välja bland till mycket bra priser. Vissa rätter/mackor är nyttiga, andra kanske inte lika hälsosamma men passar bra när man vill lyxa till det hela. Det är balansen som är viktig.

Eftersom jag redan hade gröt köpte jag till lilla mackan med cream cheese och kalkon samt en kopp grönt te. Mackan gjordes efter beställning vilket känns fräscht så man vet att den inte legat och blivit seg. Rågbrödet kändes färskt och smakade mycket gott och kombinationen med krämig färskost och kalkon var toppen! Salladsbladet kunde de skippat. Den hade tyvärr sett sina bästa dagar… Frukosten avnjöt jag sedan på jobbet framför datorn. En trevlig start på dagen!

Brukar du köpa frukost på café?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *