Inspirationsmorgon

Inspirationsmorgon på TV4-husetIgår var jag och och ett tiotal andra bloggare/journalister inbjudna till en inspirationsmorgon i TV4-huset tillsammans med Kristin Kaspersen och Sabina Dufberg. Självklart var det här inget jag ville missa. De ville inspirera oss så att vi i vår tur kan inspirera er och det hoppas jag att jag gör i min blogg!

Biggest loser drar igång på tisdag i sjuanPresseventet hölls till följd av att succéprogrammet Biggest loser : Tro, hopp och kärlek har säsongspremiär på tisdag 27 januari 21.00 i Sjuan. Biggest loser handlar mycket om disciplinerad träning, rätt kost och stark vilja. Det är tre saker som många av oss kämpar hårt för att få in i våra liv. Det kan bero på brist på allt från tid, motivation till kunskap.

Programledare Kristin och tränare SabinaUnder morgonen fick vi först chansen att rivstarta året med ett träningspass med en av Sveriges mest meriterade personliga tränare och tillika programmets tränare Sabina Dufberg. Passet bestod av utmanande tabata-intervaller som visste var de tog. Det var utfallshopp, benböj, thrusters, mountain climbers och burpees. Vi blev under passet instruerade och rejält peppade av Sabina. Vilken kvinna – vältränad, snygg och klok. Kristin Kaspersen skulle också ha tränat med oss, men hon hade brutit en tå och var tvungen att avstå.

Sabina instruerar mountain climbersSlavdrivaren Sabina driver påBenböj med pepp av SabinaPasset var riktigt bra! Jag önskar dock det hade varit längre så vi hunnit med fler övningar. 30-35 minuter kändes alltför kort. Jag hade velat lära mig så mycket mer! Den här typen av tabata-pass passar perfekt att köra både hemma och på gymmet då man egentligen bara behöver använda den egna kroppsvikten. Passet fungerar också för alla. Det är bara att lägga nivån utifrån dagsform och vad man själv vill ha ut från träningen.

Några av oss som fanns på plats var Jenny, Linda, Karin, Ida-Maria och Anja.

Kristin och Sabina pratar om kost, hälsa och träningEfter passet var det dags för frukost. Kristin och Sabina fanns på plats och pratade om hälsa, kost och träning. Självklart fick vi också en kort presentation av årets Biggest loser-säsong.

Ett härligt gäng på plats för att inspirerasSabina och Kristin hade enormt mycket vettigt att säga. Vi hade kunnat prata med dom hela dagen. Oerhört kloka, snygga och inspirerande kvinnor. Vi pratade en hel del om hur viktig den mentala biten är när det gäller träning och kost. Man måste ha rätt vilja och inställning. Annars kommer man inte långt. Men sjävklart krävs det även rätt kunskap. Vad gäller kosten var båda emot dieter – precis som jag. Istället gäller det att välja rätt. Det är inte alltid lätt men har man bara vilja och kunskap kommer man långt.

En frukost som var magiskPigg och uppfriskande hälsodryckYoghurt, müsli och mackorGlutenfria och laktosfria alternativMums!Frukosten var helt MAGISK och nej, jag överdriver inte. Vi fick en hälsodryck gjord på gurka, äpple, spenat och ingefära. Verkligen fräsch, god och uppiggande. Sedan fanns det krämig och god grekisk yoghurt med rårörda bär i botten och till detta en glutenfri müsli som gav lagom sött och gott crunch. Smörgåsarna gick inte av för hackor. Jag testade både den glutenfria varianten med västerbottenost och hyvlad gotlandsmorot och den grova ”vanliga” smörgåsen med italiensk bondsalami, färskost och groddblandning. Mums! Jag blev verkligen mätt och belåten. Vilken start på morgonen!

Ni hänger väl med?!Det ska bli oerhört intressant att följa den nya säsongen när den drar igång på tisdag. Alla deltagare har sina egna berättelser och anledningar att vara med och vi kommer få följa med på deras resa. Även vi tittare kommer bjudas in att delta genom utmaningar på Biggest losers facebook-sida genom något som kallas Biggest challenge. Första utmaningen finns redan ute – kör benböj i varje reklampaus. Gud vad kul! Ni hänger väl med?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Life of Johanna skriver:

  Hej!

  Passa på och tävla inne hos mig , du hittar tävlingen här

  http://lifeofjohanna.se/2015/january/tavling-i-samarbete-med-lugna-lyktan.html

  Ber om ursäkt om du inte gillar tävlingstips!

 2. Lina skriver:

  Kul 🙂 skulle ju så gärna gått men kunde inte så tidigt 🙁 kram

 3. Anna-Karin skriver:

  Vilket uppiggande event! Härligt med god frukost och träning på morgonkvisten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *