Köttbullar och broccolimos

Köttbullar och broccolimos

Köttbullar och broccolimos

Kvällens middag blev hemmagjorda köttbullar med broccolimos samt ett stort grönsaksfat med massa olika grönsaker. De som ville fick hemmagjord lingonsylt. Gustaf åt mest sylt och majs, vi andra gulfsade i oss allt lika snabbt som vi alltid gör. Middagarna går otroligt snabbt hemma hos oss. Man hinner knappt njuta av maten. Hoppas det blir bättre när barnen blir större.

Köttbullar med broccolimos, 4 port

400 g köttfärs
3/4 dl havregryn
1.5 dl vatten
2 msk finhackad gul lök
1 ägg
salt, peppar

Blanda havregryn med vattnet. Låt svälla 10-15 min. Skala och finhacka löken. Rör ner salt, peppar och lök i havregrynsblandningen. Blanda sedan ner köttfärsen och ett ägg. Arbeta ihop till en jämn smet. Forma till köttbullar och bryn i smör eller margarin i stekpanna tills de får fin färg och är genomstekta.

Till broccolimoset behövs ca 800 g broccoli som kokas riktigt mjukt. Mixa till en slät massa. Värm smör eller margarin och grädde samt mjölk, mängd beroende på hur löst mos man vill ha. Häll ned i den kokta broccoliröran och fortsätt mixa tills moset har den rätta konsistensen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *