Köttfärspaj

Kvällens middag blev köttfärspaj. Till detta serverades kokta, blandade grönsaker och finriven vitkålssallad. Jättegott!!

Köttfärspaj

Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdeg:
1½ dl siktad dinkel
1 dl dinkel fullkorn
75 g smör
3/4 dl kesella

Blanda de olika mjölsorterna. Nyp in smöret. Tillsätt kesella och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut i pajform. Nagga botten och förgrädda skalet 225 grader i ca 10 min.

Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
2 morötter
2 palsternackor
1/4 bit rotselleri
4 msk tomatpuré
Vatten
salt, peppar, paprikakrydda

Äggstanning:
2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
2 ägg
2 dl riven mager ost

Stek köttfärsen. Riv morötter, palsternackor, rotselleri och hacka löken. Fräs i köttfärsen. Häll på tomatpuré och vatten. Krydda. Låt koka ca 30 min och tills all vätska är borta. Häll ner i det förgräddade pajskalet. Gör äggstanningen. Blanda ihop alla ingredienser till denna. Häll på pajen. In i ugnen 225 grader ca 30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *