Köttfärslimpa i Crock-Pot

En av familjens favoriträtter är köttfärslimpa. Min man är en mästare när det kommer till just denna rätt. Han får den alltid så välsmakande och saftig. Idag tog jag över och testade köttfärslimpa i Crock-Pot. Resultatet blev helt klart i nivå med makens.

Jag är en erfaren Crock-Pot användare. 2013 fick jag min första potta. Man kan ju tycka att jag vid det här laget borde ha lagat till alla rätter som finns i den, men faktiskt inte. Jag har mycket kvar att testa och det kommer nya recept och idéer hela tiden. Köttfärslimpa hade jag faktiskt inte vågat mig på förut. Köttfärsrulle däremot som blev supergod! Jag tänkte som så att kan jag lyckas med köttfärsrulle bör jag även lyckas med köttfärslimpa.

Köttfärslimpa i Crock-Pot

Köttfärslimpa i Crock-Pot

Jag följde Mattias magiska recept med några små justeringar. Jag orkade inte hacka lök utan ersatte löken med lökgranulat. Jag la även till vitlökspulver till kryddningen. Smeten fick sedan köras 5 timmar på låg effekt i Crock-Pot. Jag tillsatte ingen extra vätska då köttfärsen släpper så mycket som det är. Jag fick ett perfekt resultat. Valde dock att grilla på köttfärslimpan några minuter i ugn innan servering för att få den rykande het och lite mer krispig yta.

Helt fantastiskt gott!

Helt fantastiskt gott!

Köttfärslimpa, kokt potatis, brunsås, lingonsylt, Johnnys senap och goda grönsaker blev en helt fantastiskt god middag. Det sa bara slurp, så var all mat slut. Trodde inte mina ögon! Den här succén kommer att upprepas snart igen!

Köttfärslimpa i Crock-Pot, 5-6 port

1 kg nötfärs
1 1/2 dl ströbröd
3 dl mjölk
2 ägg
3 msk lökfond
salt och peppar
skalad och riven gul lök

Blanda mjölk med ströbröd i en bunke och låt svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner fond, ägg, salt och peppar  i smeten. Fräs löken, blanda ner den och köttfärsen. Forma smeten till en limpa och lägg den i Crock-Pot. Tillaga på låg effekt i 5 timmar. För extra krispig yta, lyft ut limpan efter tillagning och värm på den i vanlig ugn på 200 grader i 5-10 minuter.

Brunsås

2 msk vetemjöl
2 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
Lingonsylt
salt och peppar

Vispa ut mjölet i mjölk och vatten i en kastrull. Koka upp på spis med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *