Kvällens middag

Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Kvällens middag bestod av en ost- och skinkpaj som låg färdig i frysen sen ett tag tillbaka. Ibland får jag ryck och gör iordning massa maträtter och stoppar i frysen så att man bara kan ta fram och värma stressiga dagar. I frysen ligger just nu även en omgång färdiga köttbullar, piroger, pizzabullar och om jag minns rätt även färdiglagad köttfärssås. Sen finns såklart massa bullar, bröd, kakor, kött, fisk, grönt av olika slag, glass etc. Min frys är för det mesta överfull! Ja, jag gillar att handla mat!

Imorgon står ärtsoppa och pannkaka på menyn. Jag passade på att steka upp pannkakorna ikväll så att man slipper det imorgon då barnen är trötta och hungriga. Ärtsoppan fuskar vi med, det blir på burk. Mattias gillar Soldatens ärtsoppa, så vi har köpt två burkar av det.

Pannkakor på G

Pannkakor på G

Dinkelpannkakor, 6 port

1.5 dl vetemjöl special
3 dl fullkornsdinkel
1.5 tsk salt
1.5 kryddmått bakpulver
9 dl mjölk
4 ägg
Smör eller olja till stekning

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner hälften av mjölken i mjölblandningen och vispa tills smeten blir slät. Vispa i äggen och resten av mjölken. Låt svälla minst en kvart. Stek pannkakorna i lite smör eller olja på medelstark värme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.