Ladda upp inför glöggsäsongen

Ladda upp inför glöggsäsongen

Ladda upp inför glöggsäsongen

1 december är det glöggens dag. Jag börjar redan nu ladda upp inför glöggsäsongen. Har redan smakat på Svensk vinter, en glögg från Saturnus i samarbete med Mackmyra. Nu har jag fått hem (varuprov) en uppsättning glögg från Vinfabriken. Det verkar helt klart finnas en glögg för alla smaker och preferenser.

Blåbärsglögg från Vinfabriken.

Blåbärsglögg från Vinfabriken.

Årets ena nyhet från Vinfabriken är Blåbärsglögg. Det är en glögg på skogsblåbär med de klassiska glöggkryddorna ingefära, kardemumma, kanel, pomerans, kryddnejlika och vanilj. Tack vare de naturligt söta blåbären har man inte behövt tillsätta lika mycket socker och blåbärsglöggen har därför lägre sockerhalt jämfört med traditionell vinglögg (114 gram socker per liter jämfört med 190 gram socker per liter). Sånt gillas! Blåbärsglöggen har 11 procent alkohol och kommer i en 75 cl flaska för 89 kr. Artikelnummer är 90338.

Plura alkoholfri glögg.

Plura alkoholfri glögg.

Plura Torpets Glögg.

Plura Torpets Glögg.

En andra nyhet är artisten Plura som lanserar en alkoholfri glögg. Sedan tidigare finns starkvinsglöggen Plura Torpets Glögg. En glögg baserat på svarta vinbär och lingon med traditionella julkryddor och en alkoholhalt på 15%. Men eftersom julen för Plura handlar om att umgås med familj, barn och vänner är det även viktigt med en bra alkoholfri glögg så att alla i sällskapet får något gott i glasen. Glöggen är gjord på blåbär och svarta vinbär och har traditionell glöggsmak. Hittas i vanlig dagligvaruhandel i hela landet.

I Vinfabrikens glöggsortiment hittar vi även svensk äppelglögg med eller utan alkohol samt en starkvinsglögg på svenska vinteräpplen som spetsats med fransk calvados. Sist men inte minst finns Smålandsglöggen som i slutet av nittiotalet lade grunden till Vinfabriken.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *