VIP på Kolmården

Jag ser det snöar...Vip-dag på Kolmårdens djurpark

1 maj var vi VIP-inbjudna till våröppningen av Kolmårdens djurpark. Vi hade verkligen sett fram emot besöket. Dagarna innan 1 maj hade vårvädret flera dagar visat sig från sin bästa sida med sol och över 20 grader, men döm om allas besvikelse när vi på morgonen den 1a drar upp rullgardiner och ser storm, snöfall och temperatur runt nollan. Humöret var i alla fall på topp och vi gjorde det bästa av situationen genom att klä på oss varmt och funktionellt.

Savannen med fritt strövande djur

Noshörningsmamma som diar sitt barn

Nere vid Kolmården fanns ingen snö. Solen sken, men det blåste och var ganska kallt. De flesta djuren var ändå ute och vi var redo att göra djurparken. Barnen var helt lyriska. Vi sprang från det ena djuret till det andra. Vissa ville de kolla längre tid på, vissa bara svischade vi förbi. Savannen gillar jag med de stora imponerande djuren som strövar fritt. Noshörningar, elefanter, zebror, kameler, gaseller etc. Fina djur och härligt att få se dom i sin ”rätta miljö” sida vid sida.

Gorillor - stora och mäktiga

Schimpanserna som lät och stojade

En favorit blev aphuset. Aporna var inne den här dagen och det var en fantastisk upplevelse att se. Gorillorna var stora och mäktiga och rörde sig i slow motion. Men schimpanserna. De hade precis fått mat utlagt och skulle bli utsläppta. De kom ut i omgångar och vilken ljudvolym och aktivitet de bjöd på! Wow säger jag bara! De sprang omkring, åt, busade, slogs, kissade rakt ut i luften på varandra, etc. Fascinerande!

Svävar i det blå!

Lejonhanar tar igen sig i solen

Linbanan blev nästa attraktion. Tyvärr var tex inte girafferna ute ännu och vi såg inte lika många djur som vanligt. Lejonen visade sig dock från sin bästa sida, stora kraftfulla! Barnen ville gärna åka linbanan fler gånger. Själva linbanefärden är en upplevelse i sig, att få flyga där ovanför djuren!

Tiger World

Fina kattdjur

Tiger World hann vi också med innan lunch. Tigrarna är verkligen stora och mäktiga och roliga att kolla på. Vi hade tur då de just då hade en kort visning av djuren med matning och information som var intressant att ta del av. Alltid kul att lära sig mer om djuren.

Panang curry med ris till lunch

Lunchen hade vi tänkt äta i den riktiga restaurangen inomhus, men det hade typ alla andra också tänkt. Kön ringlade långt utanför och det var helt kört att äta där om man inte ville köa typ en timme och det ville inte vi. Istället åt vi thaimat. Vi hittade en plats i lä och solen sken så det var ganska behagligt i alla fall. Vi vuxna åt Panang curry och barnen åt pannkakor med sylt (pannkakor med sylt känns ju inte direkt thai – vad säger ni?!).

Delfinerna levererar som vanligt!

Sedan var det dags för delfinshowen Life. Vilken show, vilka djur! Imponerande! Delfinshowerna är verkligen något utöver det vanliga och gör ofta ett Kolmårdenbesök mödan värd!

Lång kö till Delfinexpressen

Håll i hatten!

Efter det ville barnen åka bergochdalbanan Delfinexpressen. Tyvärr var kön så lång att vi bara hann ett åk. Det var en kort men magkittlande åktur. Nu ser barnen fram emot sommarens Gröna Lund-besök istället!

Man kom riktigt nära vargarna

Sedan avverkade vi de sista djuren som vargar, brunbjörn, snöleopard, barnens lantgård etc.

Sköldpadda inne på Tropicarium

Hajar

Ormar

Ända sedan lunch hade Gus tjatat om att få gå in på Tropicarium, som ligger utanför Kolmården. Dit fick vi lösa separat entré. Det var det värt för Tropicarium var riktigt bra. Fascinerande ormar, hajar, fiskar, krokodiler, alligatorer, sköldpaddor, apor och fåglar. Papegojorna fick man gå in till och vissa apor var lösa. Man fick också klappa vissa djur vilket lockade både oss vuxna och barnen.

Närgångna apor

Aporna hoppade på mig både på ryggen och knät

Aporna var rätt roliga. När jag skulle ta en närbild på dom hoppade de på mig. De ville in i min handväska och ryggsäck. Jag hade ju en del godsaker i väskorna så det var väl vad de var ute efter! Filippa blev rädd då det stod att aporna kunde bitas, men det var ingen fara! Jag tyckte bara det var kul!

Efter Tropicarium trotsade vi vädret och tog oss en varsin mjukglass – mums! Det var ju faktiskt sol och inte så pjåkigt väder ändå. Glass hör till!

Poy sien (obs! Colan är INTE min)

Sammanfattningsvis hade vi en underbar dag! Vi såg mängder av djur och var fulla med intryck. Trötta men glada tog vi bilen hem. Det blev hämtmat från lokala Thai-restaurangen, jag valde Poy sien (Wokad kyckling, biff, fläsk & scampi med glasnudlar & grönsaker ) till middag. Galet gott och en perfekt avslutning på en härlig dag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *