Perfekta förrätten för fisk- och skaldjursallergiker

Perfekta förrätten för fisk- och skaldjursallergiker

Perfekta förrätten för fisk- och skaldjursallergiker

Vi har i vår närmaste vänkrets ett par vänner som är allergiska mot fisk, skaldjur och nötter. Att komma på en god förrätt att servera till dessa är inte alltid så lätt. Många förrätter innehåller just fisk och skaldjur. Finns det något godare än Toast Skagen, Kall paj med räkor och lax och Läcker cheesecake med lax för att nämna några exempel. I helgen bjöd vi på den perfekta förrätten för fisk- och skaldjursallergiker, toast med rökt röra.

Toasten blev verkligen helt fantastisk! Frasig, nyrostad botten med god, krämig och smakrik topping. Den gick hem hos både barn och vuxna. Barnen fick dock röra med lite mindre mängd pepparrot. Jag hade lagt på en normal klick röra på allas toast. Eftersom jag hade gjort lite extra satte jag fram denna på bordet. Och jag lovar, den gick åt. Det här måste ni pröva, allergiker eller inte! Röran funkar utmärkt på toast, i tunnbrödsrullar eller i bakad potatis.

Toast med hamburgerkött- och pepparrotsröra, 4 pers

4 skivor toastbröd

100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
200 g hamburgerkött
2 msk riven pepparrot
salt, peppar

Strimla hamburgerköttet och rör ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot. Rosta brödskivorna och låt de svalna. Lägg på röra på brödbitarna, servera och njut.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *