Lax i ugn med matvete

Underbar lax

Underbar lax

Onsdagens middag blev underbar lax i ugn med cashewnötstäcke. Till detta serverade jag matvete, ärtor, vitkålssallad och bönsallad. Lax är så lätt att laga och det är svårt att misslyckas. Cashewnötstäcket (jag gjorde det enkelt för mig denna gång, till 800 gram fisk tog jag 2 dl hackade cashewnötter, 1 dl sweet chili sås, en halv pressad citron, salt och peppar) höjer fisken ytterligare ett snäpp! Jag tillagar fisken på 175 grader i ca 20 min.

Filippa hade en kompis hemma som helst inte ville ha fisk, så barnen fick köttbullar och spaghetti (Gustaf efterfrågade makrill och han mumsade i sig en hel burk själv, den killen gillar makrill). Jag gillar inte att ge barnen annan mat, men när de har kompisar över vill man gärna vara snälla mamman som inte tvingar på barnen fisk om de inte vill ha. Våra egna barn äter fisken utan att protestera, jag tror de till och med gillar den väldigt mycket.

Bild kommer!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *