Nationaldagsfirande på Gröna Lund

Igår var vi bjudna till min syster på 15 års kalas för en av mina syskondöttrar. Nu blev hon hastigt sjuk på morgonen, så vad skulle vi hitta på istället?! Jo, Filippa och Gustaf hade fått smak för karuseller efter Kolmårdenbesöket så de ville gärna åka till Gröna Lund. Självklart åkte vi dit med barnen. Det var ju strålande sol och nästan 30 grader ute så varför inte?!

Vi kom dit vid 13:30-tiden. Som jag förutspått var det mängder med människor som haft samma plan som vi och kötiderna till de flesta attraktioner var ca 30 min… Suck… Men men. Jag köpte ett åkband till mig och Filippa och ett häfte med åkkuponger till Gustaf och Mattias. Insåg snabbt att det var en stor förlustaffär att köpa åkband. Dels ville inte Filippa åka de ”dyrare” attraktionerna, dels var det långa köer till allt. Nästa gång blir det åkkuponger för hela slanten tills Filippa vågar åka annat. Sen ska vi vara på plats tidigare på dagen. Nu har vi åkkuponger kvar så jag och barnen kommer åka dit en annan dag i sommar. Mattias åker i princip ingenting då han mår dåligt av allt som snurrar. Själv älskar jag att åka karuseller, bergochdalbanor och gärna saker som går snabbt och uppochner och hit och dit!

Vi åkte till exempel vanliga karusellen, tekopparna, lyktan, tufftuff-tåget, elefanterna, barnradiobilarna, lustiga huset och blå tåget. Fler hanns inte med eller vågades inte åka.

Självklart tänkte vi åter pröva lyckan på chokladhjulet. Det blev hjulet med Dumle och Geisha. En varsin bricka valde vi ut. Jag fattar ingenting, gissa vems nummer som gick in?! Jo, ett av mina!!! Vilken vinstsvit!!! Kanske dags att köpa en trisslott?!

I övrigt såg vi på Markoolio som uppträdde på scenen. Vi åt mjukglassar och drack slush.

På vägen hem mötte vi Nationaldags”tåget” bestående av folk från olika föreningar med föreningsflaggor samt svenska flaggor. De var på väg till nationaldagsfirandet på Skansen. Det var fullt av poliser och militärpoliser och avspärrningar inför kungafamiljens ankomst.

Sammanfattningsvis hade vi en mycket trevlig familjedag på Grönan. Kvällen avslutades hemma med kebabpizza och cola (vanlig cola för mig – det är vad som gäller nu, ingen mer light eller zero på ett tag!). Alla kom i säng trötta och glada!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *