Lördagsgrillning
På fredagar äter jag gärna hämtmat. På lördagar grillar jag gärna. Det här blev därför en toppenhelg med just hämtpizza på fredagen och grillning i kväll. Denna lördagskväll grillade vi minutbiff och färska korvar (salsiccia och chorizo) och till detta åt vi bakad sötpotatis, grillade champinjoner, Baba Ganoush och såser.
Vi köper väldigt sällan färdiga marinader. Ikväll testade jag att göra en ny variant på marinad till köttet. Receptet hittade jag här och jag valde Hickorymarinaden. Tyvärr förstörde marinaden köttet. Det blev helt oätligt. En stor VARNING alltså. Gör inte detta hemma hos er. Köttet smakade surt och var allt annat än välsmakande. Bara att kasta…
Däremot smakade vi brödet till maten. HELT UNDERBART!!!!!!!! TOPPBETYG!!! Testa själva!!! MUMS!!!
Baba Ganoushen var också en höjdare. Passade perfekt att doppa grönsakerna och brödet i. Bakad potatis gjort av sötpotatis var också något av det godaste jag ätit på länge. Perfekt komplement till vanlig bakad potatis. Den blev söt, krämig och helt perfekt. Vitlökssmör i potatisen höjde potatisen ytterligare en dimension!
Baba Ganoush
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
1/2 msk tahini
1 1/2 msk olivolja
salt och peppar
Dela auberginen på längden och pensla med olja. Rosta i ugnen i ca 15 minuter på 175 grader. Skär den rostade auberginen i bitar och mixa den. Lägg i vitlök, citronjuice och Tahini och mixa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Till serveringen är det gott att toppa till exempel med hackad rödlök.
Senaste kommentarer