Gryta med kött från Blå Kusten
I förra veckan hittade jag en spännande köttförpackning i en VI-butik jag var inne i. Köttet var förpackat i ett rör med företagets namn på. Såg mycket exklusivt ut, även om jag tycker att det är resursslöseri att köpa kött som dels är vakuum-förpackat i plast, sen nedlagt i ett pappersrör. Det var svenska hängmörade grytbitar från företaget Blå Kustens slakteri. De fick i alla fall följa med hem och utgöra basen i en god gryta.
Jag brynte köttet och la det åt sidan. Sen fräste jag en stor gul lök , ett par finhackade vitlöksklyftor och ett par slantade morötter. Ner med köttet igen. På med tomatpuré efter smak och vatten så det täckte köttet. Salt, peppar och lagerblad. Detta fick puttra på låg värme under lock i ca 2 h. När köttet var mört och nästan helt klart hällde jag på en skvätt grädde och lite balsamvinäger och lät allt koka ihop några minuter. Grytan fick sedan stå till sig och låta smakerna mogna i kylen ett par dagar innan det blev onsdagens middag.
Till grytan fick barnen rester av risoni och sallad på gurka, tomat, avokado och broccoli. Vi vuxna hade som tillbehör en blandad sallad med babyspenat, knipplök, gröna linser, tomat, gurka, avokado, brysselkål, broccoli och färska champinjoner dressade med olivolja och äppelvinäger som tillbehör till maten. Perfekt mat en ruggig dag som idag.
Senaste kommentarer