Tortellini med gorgonzolasås
En av middagarna vi lagade under årets båtsemester var Tortellini med gorgonzolasås. En rätt som om du använder färsk tortellini tar max 2 minuter att laga till. Trots att den är så enkel och snabblagad var det en av semesterns godaste middagar. Den skulle passa lika bra att servera på en middagsbjudning hemma. Helt galet gott!
Vi böt ut gorgonzola som vi tycker är för stark mot Blå Castello men vilken blåmögelost som helst fungerar. Det finns ofta olika fyllningar att välja på för tortellinin. Vi valde en sort med ost- och skinkfyllning men det finns många andra fyllningar att välja på, bland annat olika vegetariska alternativ. Vill man kan man toppa pastan med lufttorkad skinka för att få ett mer matigt alternativ.
Tortellini med gorgonzolasås, 4 port
500 gram tortellini
1 msk smör
Gorgonzola/Blå Castello/blåmögelost 150-200 g
2-3 dl vispgrädde
Salt, peppar
Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Glöm inte salta pastavattnet. När pastavattnet kokar, lägg i pastan. Låt koka ca 1 minut mindre än vad som är angivet på påsen. Häll bort pastavattnet.
Sätt på en teflonstekpanna på låg värme. Lägg i smöret. När smöret smällt, lägg ner osten. Låt osten smälta tills den bubblar lite. Rör om hela tiden. Häll i grädde, salt och peppar. Låt såsen puttra några minuter. Smaka av med ev mer salt och peppar.
Häll ner såsen i kastrullen och blanda runt med pastan. Låt smakerna gifta sig någon minut innan servering. Toppa ev med riven parmesan och lufttorkad skinka och en fräsch sallad på sidan om.
Senaste kommentarer