Lyckad avslutning på julafton 2012

Så var julafton 2012 snart till ända.

Efter Kalle och glöggfikat blev det bastu, dusch och fix i köket inför julbordet. När alla var ordninggjorda kom tomten på besök.

Tomten var såklart Mattias som klätt ut sig. Tyvärr blev Gustaf lika livrädd som förra året. Så fort tomten plingade på dörren, sprang han desperat och la sig under sängen. Trots att han visste att det var Mattias ville han inte komma fram men tillslut fick jag med honom ut i hallen, helt tryck mot mig i min famn. Mattias tog av sig masken men han darrade som ett asplöv ändå. Det blev bra först när alla tomtekläder var avtagna och julklapparna delades ut.

Båda barnen fick mängder med saker från oss. Filippa fick bla en iPhone (!!!), en Monster High-docka, böcker och pyssel. Gustaf fick Beyblades, Beyblade-arena, Harry Potter-trollstav, Book of Spells till vårt PS3, böcker. De fick tillsammans även biljetter till svenska melodifestivalen som vi ska gå på alla fyra i mars 2013.

Sen fick de några småsaker från sin farmor och farfar, fastrarna och även mormor som skickat med en varsin klapp.

Igår avslöjade jag för Mattias att jag köpt fyra julklappar till honom och inte en enda fanns till mig. Vi har sagt att vi som vanligt ska köpa en New York-resa till oss gemensamt (vi brukar åka utan barn över påsk), men jag tänkte att det ena inte utesluter det andra. Snabbt som ögat sprang han därför iväg till Ski-shoppen här i Vemdalsskalet och köpte julklappar till mig där. Jag fick en supersnygg mössa och ett par special-skidglasögon som är bland det dyraste jag ägt vad gäller skidutrustning…!

Sen åt vi ett underbart julbord med allt man kan önska sig och mer därtill. Sill, lax, skinka, pressylta, kalvsylta, pate, korvar, leverpastej, jansson, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, senap, äppelmos, smörgåsgurka, grönkål, rödkål, cheddarost, tunnbröd, vörtlimpa, mm. Till dessert korintkakor, kokostoppar, knäck, is- och wienernougat, Aladdin- och Paradisaskar, lusselängder, pepparkakor. Jag åt och åt och åt. Jag ÄLSKAR julmat och alla tillbehör!

Lek och trevlig samvaro avrundade en mycket trevlig dag!

20121224-223247.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *