Flera spännande vår- och sommarnyheter

Den här veckan är det pressvisningar av vår- och sommarkollektioner på många håll här i Stockholm. Bloggare och press jäktar runt på olika PR-byråer och företag för att ta spana in en del av det vi får se i butik till vår och sommaren. Jag har fått inbjudningar till några visningar och försöker hinna med ett par utvalda efter jobbet.

På den första pressvisningen jag var på idag fick jag se nyheter från bland annat skoföretagen Merrell och Sorel, Columbia Sportswear, barnklädesmärkena Reima och Vossatassar samt smink- och skönhetskedjan Lush.

Det som fångade mitt intresse hos Columbia Sportswear var framför allt deras nyhet Omni-Freeze ZERO. Det är en teknik som förstärker kroppens naturliga nedkylningsprocess genom att dra nytta av den svett kroppen utsöndrar. Så fort man börjar svettas sätter en nedkylningsprocess igång på insidan av tyget och du känner dig sval och fräsch. Tekniken finns i både i toppar, tröjor och skor. Låter onekligen mycket intressant och jag kommer garanterat att vilja testa detta till våren. Columbia hade även en grymt snygg jacka i blått och gult. Den får gärna flytta in i min vårgarderob!

Skoföretaget Merrells nya kollektioner fångade också mitt intresse. Både barfotaskorna och de ”vanliga” skorna. De vanliga skorna har en klassisk design med sportig touch. Bra material i skor och sulor.

Barfotaskor har blivit en stor succé, både hos Merrell och andra skotillverkare. Jag har själv både ett par Five Fingers och ett par Nike free run. Barfotaskorna från Merrell passar till allt från löpning, vandring och gymmande. De har sulor med olika tjocklek för att passa olika typer av underlag och träningstyper. Jag tycker skornas design är mycket tilltalande. De finns i många fina färger, både färgstarka och mer neutrala. En del av barfotaskorna hade sneakersliknande utformning vilket gör att de fungerar lika bra till vardags som till träning. Det fanns även snygga barfotaskor för barn från Merrell. Det vore något för mina barn att testa.

Sorel, som jag förknippar med vinterskor (vilket är deras signum) kommer med en indianinspirerad skokollektion till våren. Mycket snygga.

De andra märkena hade också spännande vårkollektioner. Man längtar redan efter våren!

Jag fick hem en trevlig goodiebag med tex en mössa från Merrell, en mössa från Vossatassar, badbomber från Lush, kokosvatten och Raw bite från Biofood, HP-sås, fruktpuréer från Nestlé, en fin ”burk” i filt från Jysk, en bad- och massageolja och en sockerfri belgisk choklad från Perlege.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *