Värmande korvgryta i Crock Pot
Min favoriträtt när jag bodde hemma var stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Alltså hur gott! Jag tyckte framför allt såsen var helt fantastisk. När jag för ett tag sedan bad mamma om receptet avslöjade hon tricket. Den var gjord från mix på påse (det hade jag aldrig kunna tro, magiskt god). Tyvärr finns den inte längre kvar i sortimentet. Verkar överhuvudtaget inte finnas löksås på påse att köpa längre. En annan rätt som mamma ofta serverade var korvgryta. Billig och god vardagsmat som uppskattas av både liten som stor. Nyttig också då man kan använda fettsnål korv (om man vill), den innehåller mycket rotsaker och baseras på vatten. Idag testade jag att göra fräsch värmande korvgryta i Crock Pot.
Resultatet blev en fantastiskt god och värmande korvgryta med saftig korv och perfekt kokta rotfrukter. Hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn gav klassiska smaker till grytan. Toppa gärna med en smakrik senapsyoghurt och ett gott bröd.
Den här korvgrytan måste vara en av de enklaste rätterna man kan göra i sin Crock Pot. Bara ner med allt i grytan, vänta några timmar och sedan njuta av en god måltid. Tack vare Crock Pots långa varsamma tillagning fördjupas smakerna och lyfts fram både vad gäller korv och rotsaker samt att näringsvärdena bibehålls. Tror aldrig jag ätit så mör och smakrik falukorv förut och buljongen ska vi inte tala om! Magiskt!
Smidigt är det också. Och billigt! Självklart kan man variera rotsaker och mängd efter eget smak och tycke. Det finns inga rätt eller fel.
Korvgryta i Crock Pot, 4 port
600 g falukorv
1 hackad gul lök
2 små slantade morötter
200 g skuren squash
200 g tärnad rotselleri
300 g tärnad potatis
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
5 pepparkorn
Senapsyoghurt
Matyoghurt
Senap
Skär korven i mindre bitar. Hacka lök, slanta morot, skär squash, tärna rotselleri och potatis. Lägg ned allt i Crock Pot. Häll på vatten och buljongtärningar. Lägg i lagerblad och pepparkorn. Låt gå på hög värme i 3 timmar. Lägg eventuellt till mer tid ifall potatis och rotsaker inte blivit mjuka.
Blanda matyoghurt med en god senap. Servera senapsyoghurten till grytan.
Senaste kommentarer