Värmande korvgryta i Crock Pot

Ingredienser för att göra en värmande korvgryta i Crock Pot

Ingredienser för att göra en värmande korvgryta i Crock Pot

Bara ner med korv och rotsaker i grytan.

Bara ner med korv och rotsaker i grytan.

Häll på vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt gå 3 timmar på hög värme.

Häll på vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt gå 3 timmar på hög värme.

Min favoriträtt när jag bodde hemma var stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Alltså hur gott! Jag tyckte framför allt såsen var helt fantastisk. När jag för ett tag sedan bad mamma om receptet avslöjade hon tricket. Den var gjord från mix på påse (det hade jag aldrig kunna tro, magiskt god). Tyvärr finns den inte längre kvar i sortimentet. Verkar överhuvudtaget inte finnas löksås på påse att köpa längre. En annan rätt som mamma ofta serverade var korvgryta. Billig och god vardagsmat som uppskattas av både liten som stor. Nyttig också då man kan använda fettsnål korv (om man vill), den innehåller mycket rotsaker och baseras på vatten. Idag testade jag att göra fräsch värmande korvgryta i Crock Pot.

Resultatet blev en fantastiskt god och värmande korvgryta med saftig korv och perfekt kokta rotfrukter. Hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn gav klassiska smaker till grytan. Toppa gärna med en smakrik senapsyoghurt och ett gott bröd.

Korvgrytan är klar att serveras!

Korvgrytan är klar att serveras!

Den här korvgrytan måste vara en av de enklaste rätterna man kan göra i sin Crock Pot. Bara ner med allt i grytan, vänta några timmar och sedan njuta av en god måltid. Tack vare Crock Pots långa varsamma tillagning fördjupas smakerna och lyfts fram både vad gäller korv och rotsaker samt att näringsvärdena bibehålls. Tror aldrig jag ätit så mör och smakrik falukorv förut och buljongen ska vi inte tala om! Magiskt!

Smidigt är det också. Och billigt! Självklart kan man variera rotsaker och mängd efter eget smak och tycke. Det finns inga rätt eller fel.

Korvgryta i Crock Pot

Korvgryta i Crock Pot

Värmande vintermat!

Värmande vintermat!

Korvgryta i Crock Pot, 4 port

600 g falukorv
1 hackad gul lök
2 små slantade morötter
200 g skuren squash
200 g tärnad rotselleri
300 g tärnad potatis
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
5 pepparkorn

Senapsyoghurt

Matyoghurt
Senap

Skär korven i mindre bitar. Hacka lök, slanta morot, skär squash, tärna rotselleri och potatis. Lägg ned allt i Crock Pot. Häll på vatten och buljongtärningar. Lägg i lagerblad och pepparkorn. Låt gå på hög värme i 3 timmar. Lägg eventuellt till mer tid ifall potatis och rotsaker inte blivit mjuka.

Blanda matyoghurt med en god senap. Servera senapsyoghurten till grytan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *