Vesseltur till jaktstugan

Vi åker till fjällen minst en vecka per år. I början åkte vi över påsk och senaste åren har vi åkt över jul. Under fjällveckan koncentrerar vi oss självklart på skidåkning. För oss blir det både utför, dvs slalom, och på tvären, dvs längdskidåkning.

Barnen går i skidskola och har utvecklats något enormt. Snart åker de väl bättre än jag!

Tröttnar man på skidåkning finns det givetvis andra aktiviteter som lockar, tex hundspann, skoterturer etc. Idag åkte vi på en vesseltur till jaktstugan. En vessla är en sorts traktor man dels kan sitta inne i, dels tolka efter på skidor. Jaktstugan är en servering högt uppe på fjället som serverar fika och mat.

Jag och barnen åkte inuti vesslan, Mattias tolkade efter på slalomskidor. Jag och barnen satt ganska bekvämt och hade varmt och skönt, Mattias frös lite men fick å andra sidan en större naturupplevelse. Turen tog cirka 10 minuter.

Framme vid stugan festade vi loss på våfflor med hjortronsylt och grädde, varm choklad, cola och festis. Riktigt gott! Själva jaktstugan har varken vatten eller el. Våfflorna och det varma tillagas med hjälp av gasol och vatten får manuellt fraktas till stugan.

På vägen tillbaka är det bara utför. De som åkt längdskidor får ploga nerför, de som åkt slalom har nära till en bra slalombacke vilket en del åker pulka, snowracer och liknande ner och andra gör som barnen och jag och åker vesslan tillbaka.

Ett mysigt avbrott från skidåkningen!

20121227-211454.jpg

20121227-211504.jpg

20121227-211516.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Å vilka härliga bilder 🙂 Nu är gästblogg inlägget förinställt 🙂 Ha en mysig sönd, krmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.