Nybakat frukostbröd

Inspirerad av gårdagens bakning av äppelkaka bestämde jag mig hastigt och lustigt för att baka matbröd också. Det blev underbara rågrussinbullar. Receptet kommer från boken A piece of cake av Leila Lindholm. Bröden blev supergoda. Lätta och fluffiga! Kommer att bakas fler gånger!

Rågrussinbullar, 12 st

35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

Smält smör, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör ner russin och rågsikt till en smidig deg. Jäs degen till dubbel storlek ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 12 bitar på bakbordet, doppa i rågsikt. Lägg på plåt och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen cirka 10 minuter

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *