Nyttiga müslibars

Müslibars

Müslibars

Ikväll blev det föruom en skål frukt även lite nyttigare müslibars till fika. Receptet hittade jag hos Lina på Matsåklart. De blev jättegoda, även för mig som inte gillar kaffe alls. Smaken påminner lite om hemmagjorda kokosbollar, och det är ju alltid gott!

Choklad & fikonbars
200 g torkade fikon
1 msk kakao
2 msk kallt kaffe
3 dl müsli
200 g sultanrussin
2 dl havregryn
garnering:
175 g mörk choklad
1 tsk smör
Skölj fikonen och klipp bort de hårda stjälkarna. Skär fikonen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med kakao och kaffe. Mixa ihop. Tillsätt müslin och hälften av russinen. Arbeta snabbt ihop. Ta upp massan och lägg i en bunke. Blanda med resten av russinen och havregrynen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 24×24 cm i diameter. Tryck ut massan och platta till så att ytan blir jämn. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Smält choklad och smör i mikro eller vattenbad. Täck kakan med choklad. Låt kakan stå kallt tills chokladen har stelnat och skär den sedan i bitar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.