Ugnsbakad lax med quinoasallad

Ugnsbakad lax med quinoasallad

Ugnsbakad lax med quinoasallad

Ugnsbakad lax med quinoasallad blev det idag till middag. Quinoasalladen har jag inte gjort förut och den gick verkligen hem. Som vanligt smakar ugnsbakad lax ljuvligt, den är så mjäll och fin och smälter i munnen. Till maten hade vi även ärtor som framför allt barnen är väldigt förtjusta i. De gillar ärtor lika mycket kalla direkt från frysen som varma!

Ugnsbakad lax med quinoasallad, 5 port

800 g laxfile
Dill
Pressad citronsaft
Salt och peppar

Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll på massor av dill, saften från en citron och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.

Quinoa för 4 port (se förpackningen, kan variera från märke till märke)
1 påse färsk babyspenat
1 burk Apetina fetaost 3%
2 avokador
1/2 röd paprika
1/2 röd lök
Salt och peppar

Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Hacka avokadon, paprikan och rödlöken. Blanda ner i quinoan och blanda även ner spenaten och fetaosten. Krydda efter egen smak.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Molly skriver:

    åh, vad gott det ser ut 🙂
    du får ha en god fortsättning på denna vecka och hoppas att din helg blir bra 🙂
    take care! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.