Ugnsbakad lax med quinoasallad
Ugnsbakad lax med quinoasallad blev det idag till middag. Quinoasalladen har jag inte gjort förut och den gick verkligen hem. Som vanligt smakar ugnsbakad lax ljuvligt, den är så mjäll och fin och smälter i munnen. Till maten hade vi även ärtor som framför allt barnen är väldigt förtjusta i. De gillar ärtor lika mycket kalla direkt från frysen som varma!
Ugnsbakad lax med quinoasallad, 5 port
800 g laxfile
Dill
Pressad citronsaft
Salt och peppar
Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll på massor av dill, saften från en citron och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
Quinoa för 4 port (se förpackningen, kan variera från märke till märke)
1 påse färsk babyspenat
1 burk Apetina fetaost 3%
2 avokador
1/2 röd paprika
1/2 röd lök
Salt och peppar
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Hacka avokadon, paprikan och rödlöken. Blanda ner i quinoan och blanda även ner spenaten och fetaosten. Krydda efter egen smak.
åh, vad gott det ser ut 🙂
du får ha en god fortsättning på denna vecka och hoppas att din helg blir bra 🙂
take care! kram