• Okategoriserade
 • 2

Och så var dagen D här

I slutet på juli fyllde jag 40 år (det kan man inte tro va?!?!?!). En fest för mina nära och kära var självskriven. Fyller man år mitt i semestertider passar det dock sällan bra att ha festen i direkt anslutning till födelsedagen. Många är bortresta och kan inte komma. Därför beslöt jag att vänta tills i början på september med festen. Visst, en del kunde ändå inte komma men så är det ju mer eller mindre alltid.

Igår var det alltså stora dagen D. Mattias och jag har planerat och fixat bra länge inför festen känns det som. Det var många pusselbitar som skulle falla på plats som tex inbjudningar och OSA, mat och matförvaring, dricka, tilltugg, tallrikar, bestick, glas etc, sitt- och ätplatser, barbord, kyla för dryck och is, inköp och ja, you name it. Vi beslöt oss för att bjuda på ganska enkel mat för att kunna umgås med gästerna så mycket som möjligt. Valet föll på smörgåstårtor, kex, ost och frukt, korvar, morotskakor, bullar, kakor, godis, chips, nötter, ostbågar, vickning i form av korv och bröd och tillbehör som ketchup och senap, vin, öl, cider, sprit och groggvirke, alkoholfri dricka, bubbelvatten, te och kaffe.

Smörgåstårtorna valde jag av ren och skär snålhet att göra själv. Det verkade lätt och enkelt men vilket jobb det var. Vi var ca 35 personer totalt på festen och jag är av den åsikten att hellre göra stor mängd mat så att det eventuellt blir över, jämfört med skammen jag skulle känna ifall jag har gjort för lite mat och gästerna inte blir mätta. Jag gjorde därför tre stora smörgåstårtor (två med formfranska och en med hönökaka) med olika fyllningar plus en laktosfri smörgåstårtebakelse. Det tog åtskilliga timmar bara att göra fyllningarna och åtskilliga timmar att montera och dekorera. Men resultatet blev klockrent. Vilken fullträff!!! Tårtorna såg riktigt proffsiga ut, de hade rejält med fyllning och smakade mer än utmärkt!!! Osten och kexen var mums, frukten likaså. Morotskakan god, bullarna krämiga och smaskiga, tilltuggen och godiset mmmmm, drickat slank ner och vickningen satt som en smäck!

Det var blandat släktingar och vänner på kalaset. Jag hade bjudit in alla dom jag verkligen vill umgås med, dom jag älskar och dom jag står nära. Jag hade en helt magisk kväll och jag vill tacka alla mina gäster från djupet av mitt hjärta. Vilka underbara människor jag har i min närhet!!!

Jag blir alldeles tårögd när jag tänker på alla de fina presenter jag fick av mina gäster. Väldigt få hade efterfrågat min önskelista men trots det stod de flesta av sakerna jag fick faktiskt på den. Ett tecken på att det är människor som står mig nära och som känner mig!

Av min man och mina barn fick jag min underbara klocka (den fick jag visserligen på min riktiga födelsedag) som jag bär varje dag och som jag gillar mer och mer. Av mamma och pappa fick jag en tavla av den konstnär jag nu bra länge spanat in (Angelica Wiik), av syster med familj ett Pandora-halsband (har ett fullt armband och ett påbörjat läderarmband), av svärföräldrar och svägerskor en box från Liveit med spaupplevelse och behandling för två, av morbror en skål i servisen jag sparar på, av pappas tjej två ljusstakar, av Helena och Cicci med familjer en box med middag för två, av Sussie/Marie/Helena med familjer en spadag med valfri 80 min behandling på Sturebadet, av Sabina och Christian en hemlig överraskning för mig och maken (man skulle kunna tro att även Mattias fyllde år, han fick vara med på tre av presenterna alltså!!!), av makens moster och kusiner med familjer presentkort på Dramaten. Allt detta fina fick jag plus en oerhört väldoftande blombukett och en jättefin blomma i kruka.

Tiden bara susade fram. Kvart i tre gick de sista gästerna. Efter snabb bortplockning tog jag och Mattias ett bad i utomhusspat. Halv fem kom vi i säng, trötta men glada. Klockan 8 blev jag väckt av mina två underbara barn som hade slocknat i vårt sovrum vid 22-rycket.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Slappat i sängen, kollat på film och ätit godis, chips och pizza. Härligt att få ta igen sig efter en oerhört lyckad kväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Grattis i efterskott! Och nej- du ser inte ut som 40 🙂

 2. Annelie skriver:

  Tack för kommentaren hos mig, du är så snäll!!!

  Dessa smörgåstårtor ser helt fantastiska ut!!! Du skrev att du hade bullar kvar, jag kommer gärna och fikar någon dag!
  🙂

  Kram Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *