Paj
Det har blivit en hel del julmat sista tiden och då är det skönt att varva med något annat. Idag blev det en paj med morötter och hamburgerkött. Till det en sallad på gurka, tomat, majs och avokado. Vi håller fortfarande på att försöka äta upp det som finns i frysen (även om det fylls på med mat där också under tiden) så maten som vi äter baseras på det som finns helt enkelt.
Paj med hamburgerkött och morötter, 4 port
Pajdeg:
1½ dl siktad dinkel
1 dl dinkel fullkorn
1 msk loppfrön
75 g smör
3/4 dl kesella
Blanda de olika mjölsorterna och loppfröna. Nyp in smöret. Tillsätt kesella och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut i pajform. Nagga botten och förgrädda skalet 225 grader i ca 10 min.
Fyllning:
150 g rökt hamburgerkött fint skuren
2 morötter fint rivna
1/2 röd lök fint hackad
Lägg ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Äggstanning:
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 dl mager ost
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och krydda. Häll över pajen. In i ugnen 200 grader ca 30 min.
Senaste kommentarer