Paj

Det har blivit en hel del julmat sista tiden och då är det skönt att varva med något annat. Idag blev det en paj med morötter och hamburgerkött. Till det en sallad på gurka, tomat, majs och avokado. Vi håller fortfarande på att försöka äta upp det som finns i frysen (även om det fylls på med mat där också under tiden) så maten som vi äter baseras på det som finns helt enkelt.

Paj med hamburgerkött och morötter, 4 port

Pajdeg:
1½ dl siktad dinkel
1 dl dinkel fullkorn
1 msk loppfrön
75 g smör
3/4 dl kesella

Blanda de olika mjölsorterna och loppfröna. Nyp in smöret. Tillsätt kesella och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut i pajform. Nagga botten och förgrädda skalet 225 grader i ca 10 min.

Fyllning:
150 g rökt hamburgerkött fint skuren
2 morötter fint rivna
1/2 röd lök fint hackad

Lägg ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Äggstanning:
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 dl mager ost
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och krydda. Häll över pajen. In i ugnen 200 grader ca 30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.