Allt på plåten

Kvällens middag blev fantastiskt god och riktigt nyttig! Lättlagad dessutom! Bara att stoppa in allt på en plåt och så sköter maten sig själv i ugnen.

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter

Vad lagade jag får något gott då? Jo, ugnsbakade kycklingfiléer och ugnsbakade rotfrukter (idag blev det sötpotatis, rotselleri, potatis och palsternacka). Kycklingfiléerna penslade jag med en bbq-dressing och rotfrukterna ringlade jag lite olja över och kryddade med salt, torkad basilika och timjan. In i ugnen alltsammans på 200 grader. Man måste dock ha lite koll. Kycklingfiléerna behövde bara ugnsbakas ca 25 minuter (beror lite på storlek och tjocklek) medan rotfrukterna behövde ca 45 minuter i ugn.

Till kycklingen hade jag gjort Monica Ahlbergs omtalade basilikasås. Den var precis så god som den har beskrivits. Och det är en riktig allt-i-allo-sås som passar utmärkt i allt från sallad, kött, fisk, pasta, potatis, bröd, kyckling, ugnsbakade rotfrukter – ja, typ allt! Från och med nu kommer jag alltid ha en flaska basilikasås i kylen.

Basilikasås

Basilikasås

1 kruka färsk basilika
3 vitlöksklyftor
1/2 dl vit balsamvinäger
1 1/2 dl olivolja
Flingsalt efter smak

Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa tills du har en skön grön sås!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.