Räkpasta

Pastarätter är otroligt enkla och snabba att slänga ihop. Man kan variera sig i det oändliga. Endast den egna fantasin sätter gränserna. Gamla rester i kyl och frys kan med fördel användas i pastarätten. Man lyckas nästan alltid, smakar oftast fantastiskt gott!

Visserligen inga rester, men vi hade stora lyxräkor hemma som legat ett tag i frysen. Fina, underbara vårlökar (jepp, som ni vet vid det här laget är jag ett lök-fan av stora mått), vitlök och röd paprika kunde hittas i kylskåpet. Perfekt bas i en pastarätt. Jag köpte till en gourmet creme fraiche med saffran och tomat. Svetta den hackade vårlöken, vitlöken och paprikan, häll på creme fraiche, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Sista minuten, tillsätt räkorna och låt dom bli lite varma. Servera till nykokt pasta och grönsaker. Riv över parmesan, toppa med krasse. Hur gott som helst och snabbt och enkelt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *