Påskköttbullar i Crock Pot

Idag förberedde jag Påskköttbullar i Crock Pot

Idag förberedde jag Påskköttbullar i Crock Pot

Påsken närmar sig med stormsteg. På torsdag är det Skärtorsdag vilket är startskottet för den stora mathelgen. Jag gillar att förbereda mig och mina påskköttbullar i Crock Pot gjordes idag. Älskar dessa ljuvliga köttbullar i tomatsås! De har så mycket smak i sig att man nästan ryser av välbehag. Smakrika, saftiga och med en tomatsås från himmelriket. Passar lika bra på påskbuffén, middagsbjudningen som till vardagsmiddagen. Anpassa bara tillbehör efter tillfälle. Till påskbuffén tycker jag dillslungad färskpotatis gör sig bäst.

Jag fräser alltid lök och vitlök innan tillagning för att få en mildare och godare smak.

Jag fräser alltid lök och vitlök innan tillagning för att få en mildare och godare smak.

Tomatsåsen klar för tillagning.

Tomatsåsen klar för tillagning.

Ner med köttbullarna och låt gå på svag värme 4-5 timmar.

Ner med köttbullarna och låt gå på svag värme 4-5 timmar.

Att jag gör mina köttbullar i Crock Pot känns numera som en självklarhet. Framför allt på grund av enkelheten men också då de blir riktigt saftiga. Det är bara att blanda ihop smeten, rulla eller klicka bollar och lägga ner i Crock Pot-grytan och sedan låta gå, gärna på svag värme 4-5 timmar. Ta upp och njut!

Vill man hellre göra traditionella köttbullar går det självklart lika bra det.

Köttbullar i tomatsås i Crock Pot

Köttbullar i tomatsås i Crock Pot

Köttbullar i tomatsås i Crock Pot, 4 port

Köttbullar:
600 gram nötfärs (eller annan färs)
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 dl hackad bladpersilja
2 dl nyriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rivet skal från en ½ citron

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk tomatpuré
1 burkar krossade tomater à 400 g
1 tsk socker
flingsalt
nymald svartpeppar

Börja med köttbullarna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla ca 5 minuter. Riv osten. Tillsätt färsen och övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma färsen till stora köttbullar med vattensköljda händer eller köttbulletång. Låt vila och sätt igång med tomatsåsen.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs glansigt i olivolja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, annars i en stekpanna på spisen. Obs! Man behöver inte fräsa löken om man inte vill det. Jag gör det för att få mildare smak på löken. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat och socker. Rör om. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Lägg försiktigt i köttbullarna. Låt gå på svag värme i 4-5 h eller hög i 2-3 h.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *