Bröllopsyra!

Det råder bröllopsyra i hela Europa. Ingen har väl missat att prins William av England gifte sig med sin Kate Middleton idag på dagen.

HP-sauce ville fira detta och bjöd därför in ett gäng bloggare till lunch och tv-sändningar på den brittiska puben The Tudor Arms i Stockholm. Puben kryllade av glada svenskar och britter som ville ta en pint öl och en bit brittisk mat samtidigt som de såg på tv-sändningarna av bröllopet. Det gick knappt att ta sig fram i lokalen, så mycket folk var det. Mycket folk på uteserveringen också, vädret var ju kanon. Ca 20 grader och strålande sol. Det fanns storbildsskärmar som visade bröllopet både inne och på uteserveringen.

Vi var på plats redan när sändningen startade kl 11 och stannade tills bröllopsakten var slut strax före 13. Det var ett mycket fint bröllop. Kate hade en underbar klänning och prinsen var ståtlig som bara den. Det var kul att se!


Till lunch valde  jag en typisk brittisk rätt, ”Homemade steak and ale pie with mash, peas and salad, served with HP-sauce”. Det var en typ av köttgryta, potatismos, en smördegsbakelse, ärtor och grönsaker. Verkligen gott! Många drack öl och vin, själv drack jag kolsyrat vatten. På borden stod tilltugg i form av geléhjärtan och chokladhjärtan dagen till ära. Perfekt, söt avslutning på den goda lunchen.


Gillar ni HP-sauce? Jag tycker det är en god och användbar sås som är perfekt att ha hemma i kylen. Den passar lika bra till kött som till pasta. Man kan använda den för att få mer smak på såser, BBQ-rätter och tillbehör. Tillsätt två matskedar till din favoriträtt och den smakar ännu godare! Namnet HP-sås kommer från att den som uppfann originalreceptet i slutet av 1800-talet hörde rykten om att en restaurang i den engelska parlamentsbyggnaden (Houses of Parliament) serverade såsen och döpte den därför till just HP.Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. @Spisat skriver:

    Hehe, ja så det kan bli 😉
    Jag lägger in din adress i mitt inlägg så folk får se bilderna här å, vi satt ju ute 🙂

    Japp, vi ses! Trevlig helg!

  2. haha var du också på HP-eventet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *