Recension filmen Pixels

Pixels

Pixels

En sak, av flera såklart, vi har gemensamt i vår familj är vårt stora filmintresse. Vi älskar att gå på bio och i sommar har vi betat av filmer som Jurassic World, Ant-Man med flera. I höst har flera familje- och barnfilmer som vi ser fram emot premiär. En av dessa är Pixels som går upp på bio 12 augusti.

Pixels tar sin början på 80-talet när arkadspelen hade slagit igenom med spel som Centipede, Asteroids, Donkey Kong och Pac Man. Nördarna Sam och hans bästa kompis Will var så duktiga att de till och med åkte till arkadspels-VM. Sam slutade tvåa, slagen av en tuff och överlägsen kille vid namn Eddie. Under tävlingen spelas en video in som skickas upp i rymden för att visa eventuella rymdinvånare vår kultur. De tolkar dessa videoklipp som krigsförklaringar och bestämmer sig 30 år senare för att anfalla Jorden med krigstaktik hämtad från spelen. Will har då blivit president medan Sam inte blivit något märkvärdigt alls utan en simpel hemmabioinstallatör. Men bra på arkadspel var han och under hans ledning och med hjälp av bland annat både president och hans forne fiende under arkadspels-VM Eddie får de nu i uppdrag att ta kampen mot utomjordingarna.

Will spelas av Kevin James, Sam av Adam Sandler och Eddie av dvärgen från Game of Thrones Peter Dinklage.

Jag tycker att filmen är helt okej som underhållande familjefilm. Den är lite smårolig här och där. Såklart en hel del action och häftiga scener. Lite spänning men väldigt förutsägbar. Lite kärlek. Ja, det var liksom lite lätt av det mesta. Det som tilltalade mig mest var flörtarna riktade mot oss 70-talister som växte upp med dessa spel. Vet ens dagens barn och unga vilka dessa spel var? Jag tror i alla fall att filmen kommer tilltala min man och min son mer än den tilltalade mig. De är riktiga spelnördar så varför inte. Mitt betyg blir två sunda stjärnor av fem möjliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *