Bra restauranger på Åland

Vi har verkligen njutit av varandras sällskap, roliga aktiviteter och god mat under vår vistelse på Åland. Vad gäller maten både grillad och hemlagad mat vid stugan, medhavd mat på picknick och på olika restauranger. Det finns många bra restauranger på Åland. Några har jag redan tipsat om, restaurangen på Smart Park, Johannas hembakta, NauticALTAN och Restaurang Nautical.

Middag på Stallhagen.

Middag på Stallhagen.

Utomhusscenen Stallhalla vid Stallhagen.

Utomhusscenen Stallhalla vid Stallhagen.

God mat till ett bra pris.

God mat till ett bra pris.

Även i år har vi besökt Stallhagen pub och restaurang. Där satt vi ute och njöt i solen av goda öl, fantastiskt sik och ugnsrostad potatis, glass med blåbärssylt. Den underbara middag var ackompanjerad av tonerna till en barnteater om Ronja Rövardotter som spelades på utomhusscenen Stallhalla precis vid Stallhagens restaurang och pub. Underbar klassisk Åländsk öl och vällagad, god mat till ett överkomligt pris!

Underbar miljö vid Pub Albin.

Underbar miljö vid Pub Albin.

Tunna, frasiga pizzor!

Tunna, frasiga pizzor!

Förra året testade vi plåtbrödspizza på Pub Niska nere i sjökvarteret. I år satt vi istället vid gästhamnen och njöt av sol, utsikt och pizza. Detta avnjöts på Pub Albin. Tunna frasiga pizzor med förstaklassiga råvaror och fantastiska smaker. Bland de godaste pizzor jag smakat och den omgivande inramningen gjorde inte saken sämre!

En glasspaus hör sommaren till!

En glasspaus hör sommaren till!

Självklart åt vi även goda glassar. Det hör sol och värme till!

Härligt att njuta av picknick på solvarma klippor.

Härligt att njuta av picknick på solvarma klippor.

Ibland hade vi med oss medhavd picknickmat, tex tunbrödrullar fyllda med grönsaker, potatissallad och köttbullar. Enkelt, gott och mysigt att njuta av i solen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    haha… du skulle vart den ENDA att få smaka i så fall 😉
    Nu finns det dock inte mycket kvar av godsakerna…
    Ljuvliga var ordet och väl värda varendaste kalori !! 😀
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *