En välhängd köttig finlördag
I lördags avnjöt vi en riktigt middag de luxe! En finlördag i kvadrat! Jag tror vi åt så det sprutade ur öronen också – så gott var det! Att maten grillades på kolgrillen och avnjöts med god dricka på en varm, solig altan gjorde inte saken sämre!
Till förrätt gjorde jag en av mina favoriter, grillade quesadillas. Det är så enkelt och så gott. Ta två tortillabröd per person, fyll med förslagsvis ost och jalapenos och låt ligga på grillen tills gyllenbrun färg. Skär i lagom stora bitar och servera.
Köttet till huvudrätten hade Mattias köpt på en kött- och charkuteriaffär som inte ligger särskilt långt från oss, Dennis Kött & Charkuteri. Han köpte tre skivor underbar entrecote (450 kr/kg – ooops!). Det var nog den finaste och godaste köttbiten jag nånsin ätit hemma! Perfekt marmorerad. Salt, peppar, fin olivolja och grillning till medium rare på kolgrillen. Det dreglar ur munnen när jag skriver detta. Till detta serverade vi grillade champinjoner, perfekta pommes stripes (ja, köpta färdiga på påse), såser och sist men inte minst – grillade skivor av min allra första skördade squash. Den smakade riktigt fint! Vilken middag!
Den avslutades med en god chokladmuffins från Muffin Bakery. En lördag att minnas!
Senaste kommentarer