En välhängd köttig finlördag

I lördags avnjöt vi en riktigt middag de luxe! En finlördag i kvadrat! Jag tror vi åt så det sprutade ur öronen också – så gott var det! Att maten grillades på kolgrillen och avnjöts med god dricka på en varm, solig altan gjorde inte saken sämre!

Queasadillas till förrätt!

Queasadillas till förrätt!

Till förrätt gjorde jag en av mina favoriter, grillade quesadillas. Det är så enkelt och så gott. Ta två tortillabröd per person, fyll med förslagsvis ost och jalapenos och låt ligga på grillen tills gyllenbrun färg. Skär i lagom stora bitar och servera.

Fint marmorerat kött och egenodlad squash.

Fint marmorerat kött och egenodlad squash.

Perfekt grillat!

Perfekt grillat!

Underbara grillade grönsaker!

Underbara grillade grönsaker!

Kött, pommes och grillade grönsaker kompletterades med såser och sallad!

Kött, pommes och grillade grönsaker kompletterades med såser och sallad!

Köttet till huvudrätten hade Mattias köpt på en kött- och charkuteriaffär som inte ligger särskilt långt från oss, Dennis Kött & Charkuteri. Han köpte tre skivor underbar entrecote (450 kr/kg – ooops!). Det var nog den finaste och godaste köttbiten jag nånsin ätit hemma! Perfekt marmorerad. Salt, peppar, fin olivolja och grillning till medium rare på kolgrillen. Det dreglar ur munnen när jag skriver detta. Till detta serverade vi grillade champinjoner, perfekta pommes stripes (ja, köpta färdiga på påse), såser och sist men inte minst – grillade skivor av min allra första skördade squash. Den smakade riktigt fint! Vilken middag!

Den avslutades med en god chokladmuffins från Muffin Bakery. En lördag att minnas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.