Roliga spel för hela familjen

Roliga spel för hela familjen

Roliga spel för hela familjen

Jag har fått testa två roliga spel för hela familjen från Nicotext som jag verkligen vill rekommendera. Passar perfekt för att fördriva annars långtråkiga timmar i bil, båt, tåg, flyg men är lika roligt framme på resmålet eller hemma vid det egna köksbordet. De spel jag och familjen har testat är Röda tråden och Allt om djur.

En av alla spelets gåtor.

En av alla spelets gåtor.

Vi testar nya jätteroliga spel.

Vi testar nya jätteroliga spel.

Röda tråden är ett frågespel där man genom tio ledtrådar ska komma fram till rätt svar. För varje ledtråd blir det lättare att komma fram till det som söks. Lite som På spåret alltså fast inte just för städer utan för många blandade ämnen. Det handlar om allt från vanliga uttryck, djur, kända personer, sagofigurer eller olika uppfinningar. Spelet är från 7 år och uppåt.

Bra blandning mellan lätta och svåra ämnen. Roliga och smarta ledtrådar av olika slag. Jag och barnen älskade detta spel! Vi vek oss nästan dubbelt av skratt ibland. Förutom att det är roligt lär man sig massor. Både värdefullt och värdelöst vetande.

Nackdelen med spelet är att det går snabbt att spela igenom alla gåtor. Har man tagit en gåta en gång är den ju förbrukad då man redan kan svaret. Går det att köpa till fler frågor?

Allt om djur.

Allt om djur.

Allt om djur är ett frågespel om djur helt enkelt. Det bästa är att det inte är korta frågor och korta svar utan ibland långa frågor fullspäckade med fakta följt av ganska långa matiga svar. Spelet är från 6 år och äldre.

Frågor...

Frågor…

... och svar.

… och svar.

Passar väldigt bra till yngre barn då man för många frågor får tre svarsalternativ. Lockar inte fram skratt på samma sätt som Röda tråden men riktigt informativt, lärorikt och roligt spel där man genom att låta bli att läsa upp svarsalternativen kan göra frågan svårare för äldre barn. Det är mest Gustaf och jag som spelat detta spel. Gus är djurälskaren och djurgurun i familjen men det är inget måste för att gilla eller vara bra på spelet. Jag gillar det smarta uppbyggandet av frågorna och att man lär sig riktigt mycket på kuppen.

Rekommenderar båda spelen varmt. Lätta att spela, lätta att ta med, roliga och framför allt ganska billiga att köpa!

Inget sponsrat inlägg alls, utan vill bara tipsa att om du också blir intresserad så har Nicotext just nu en kampanj på spelet Allt om djur tillsammans med Adlibris http://adlibr.is/spelamera?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *