Två små hjälpredor

Mina barn har mer eller mindre alltid varit intresserade av att hjälpa till i köket med matlagning och bakning. Det är ofta jag som har bromsat deras medverkan då det många gånger innebär mer jobb för mig när de hjälper till än om man skulle gjort det helt själv. När man är ledig försöker jag däremot uppmuntra dom att hjälpa till.

När vi var i fjällen över jul lagade barnen mat med sina fastrar samt farmor och farfar flera gånger. Oj, vad mycket godare allt blir när man har fått hjälpa till. Det är så kul att se!

Idag hjälpte barnen mig att göra chili con carne till lunch. Vi hade en jättetrevlig stund i köket! Barnen hackade lök, fräste köttfärs, öppnade bön- och tomatburkar och rörde runt i grytan. De var jätteduktiga och maten blev verkligen god. Lite extra städning efteråt javisst, men vad gör det?! Jag var ändå ledig!

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili

Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås. Låt puttra. Minst 40 min, gärna upp till en timme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *